Other languages with Google Translate

Musik och lyrik i Nacka kyrka

Varje torsdagkväll i Nacka kyrka 7 juni - 9 augusti kl 19.30 bjuder vi på gratis sommarkonserter för dig som vill njuta av sång, musik och poesi. En rad artister står beredda att göra din kväll minnesvärd. Här kan du se vilka som gästar sommarens konsertkvällar.

Förkläd gud

Torsdag 7 juni kl 19.30 i Nacka kyrka
”Förklädd gud” m fl verk. Linnéa Törnqvist, sopran, Viktor Rydén baryton, Gudrun Hagliden recitation. Nacka Kyrkokör, Nacka Kammarkör, Gunilla Werner, orgel, Per Rönnblom, dirigent

Bild: Mattias de Frumerie

Konversationer

Torsdag 14 juni kl 19.30 i Nacka kyrka
Upplev LISAS musikaliska samtal med rötter i svensk folk och barockmusik! Duon bildades 2011 efter att de båda Lisorna från varsitt håll fått höra: ni borde spela tillsammans! Sedan dess har LISAS framträtt i Europa, USA och Kanada med en repertoar bestående av egna kompositioner vid sidan av personliga tolkningar av traditionella låtar.

Från klassiskt till filmmusik, Jazz och egna kompositioner.

Torsdag 21 juni kl 19.30 i Nacka kyrka
Far och dotter har i fem år spelat musik tillsammans. Nu under deras sjätte år framför Annie Nilsson Tengstrand och Arne Tengstrand ett program byggt på klassisk filmmusik, jazz och egna kompositioner.

”Andra stränder samma känslor” Estland 100 år

Torsdag 28 juni kl 19.30 i Nacka kyrka

Vi bjuder på ett romansprogram från stränderna runt Östersjön med musik av estniska, svenska och finska tonsättare. Här finns ett tydligt släktskap i ord och ton! Tubin, Saar, Aavik, Sibelius, Pettersson-Berger, Haquinius m.fl.

Katrin Meerits , mezzosopran. Anette Müller-Roos , piano

Anna Gréta Sigurdardóttir & Magnus Dölerud Duo

Torsdag 5 juli kl 19.30 i Nacka kyrka
Både Anna Greta och Magnus har sina rötter i jazzmusiken, men med duons frihet ges musiken stort utrymme och kan röra sig fritt mellan jazz, visa och folkmusik. Kända melodier varvas med improviserade linjer och skapar en intressant och spännande musikalisk upplevelse!

If music be the food of love

Torsdag 12 juli 19.30 i Nacka kyrka

Sopranen Elin Skorup och countertenoren Daniel Carlsson bjuder på barockens mest älskade duetter och arior med musik av tonsättare såsom Monteverdi, Purcell, Dowland och Händel, tillsammans med lutenist/teorbist Karl Nyhlin. ”If music be the food of love” kommer ta dig till det mest intima och vackra i barockens historia och det som för oss alla samman: kärleken och allt vad det innebär av lycka, sorg, smärta och eufori.

En solist med många verktyg

Torsdag 19 juli 19.30 i Nacka kyrka

En solokonsert med slagverk, flöjter och liveloopar. Musik komponerad av Jonas Sjöblom bl.a för dansaren Virpi Pahkinen men också musik skriven för olika egna band/orkestrar nu omarrangerade för soloframförande

Bild: Foto på Michael Axelsson av Linnea, Model House

Hjärtats sommar

Torsdag 26 juli 19.30 i Nacka kyrka

Romantisk musik från den svenska sångskatten med berättelser och anekdoter från tonsättarnas liv. Carl Sjöberg Tonerna, Hugo Alfvén Skogen sover, Gustaf Nordqvist Till Havs. Wilhelm Peterson-Berger Jungfrun under Lin. Emil Sjögren I drömmen du är mig nära. Michael Axelsson, sång och Mattias Nilsson, panio.

Svenska psalmjazztriona

Torsdag 2 augusti 19.30 i Nacka kyrka

Svenska Psalmjazztrion består av Jonathan Fritzén-piano, Martin Östholm-bas och Niklas Bodin-trummor. När trion låter psalmerna och jazzen mötas uppstår allt ifrån vackra ballader till svängig jazz.

Akvarellyrik

Torsdag 9 augusti 19.30 i Nacka kyrka

Vi utforskar dynamiken mellan musik ,lyrik och bild...
Musik av bl.a. Poulenc, Bach, A.Paulsson, Martinu, Lili Boulanger och Piazzolla.
Texter och bilder är hämtade ur diktsamlingen "Akvarellyrik" av Anette Müller-Roos.

Anders Paulsson , sopransaxofon
Anette Müller-Roos , piano

Nacka kyrka och kapell

Nacka kyrka
Bild: Eddie Granlund

Nacka kyrka, kapell och församlingshem ligger i området Finntorp i Nacka. Här finns också församlingsexpedition och kyrkogårdsförvaltning.

Gamla Värmdövägen 14
Tel: 08-546 06 145
Församlingshemmet 08-546 06 143

Öppet i kyrkan:
tisdag – söndag 10.00-16.00
Kom in om du vill tända ett ljus eller bara vara i kyrkan en stund.

Öppet i församlingshemmet:
måndag–fredag 8.00-16.00, lördag–söndag 10.00-16.00

Åk kommunalt
www.sl.se Från Slussen: Buss 409-411, 413-414, 420 och 422. Hållplats Finntorp.