Leva & Existera

Ett webbmagasin från Svenska kyrkan i Nacka som berättar om att vara människa i vår tid. Här skildrar vi de möten och relationer som sker i kyrkorna i Nacka, Älta och Fisksätra.

Det öppna rummet

När nya Ältabor flyttade in förra året öppnade Älta kyrka sina dörrar och skapade en mötesplats mellan gamla och nya Ältabor. Det är en film om integration och hur ett öppet rum öppnar människor för varandra. Klicka på filmen!

Diakonhunden Mio har en livsviktig uppgift

Mio gör inte skillnad på människor. I sin vardag som diakonhund möter han människor i kyrkan, på sjukhus, äldreboenden och hospice. Han låter sig kramas av en hel dagisgrupp och erbjuder tröst till dem som sörjer - som bara ett djur kan. Mio har ett livsviktigt uppdrag - klicka på filmen!

När glittret tänds i ögonen

NÄR GLITTRET TÄNDS I ÖGONEN är en film om hur Älta kyrka har blivit en mötesplats för människor i alla åldrar, oavsett tro eller religion, språk eller generation. Det är en film om mänsklighet och att vara närvarande, om hur kaffet smakar för de ungdomar som kommer på rasterna från skolan och om yogan som alla kan vara med på.