Other languages with Google Translate

Fred, mångfald & samisk kultur

Den 6 oktober bjuder vi in till fest. I årets upplaga av kulturfetivalen har vi ett spännande program med många olika inslag. Konst, dans, mat och musik från världens alla hörn. Fri entré och bra underhållning. Välkommen.

konstworkshop

12.00 I Fisksätra församlingssal

För hela familjen med konstnärerna Adrienn Fonda Németh och Anna Viklund. Var med och skapa ett nytt kyrkfönster i Fisksätra. Temat är Samiskt kyrkfönster.

Guds Hus vänförening

13.00 På fredstorget

Lär dig mer om religionsdialog och arbetet i Guds Hus. Här ges möjlighet att själv få vara med och bidra till bygget genom att köpa en tegelsten eller bli månadsgivare.

bön för fred på fredstorget

13.45 på Fredstorget

Vi ber för fred och gemenskap med Awad Olwan, Carl Dahlbäck och Syster Kristina.

soriana, föreställning för barn

14.00 I Fisksätra kyrka

I denna föreställning träffar ni Feras och Basel som gick i skolan

tillsammans i Damaskus men som nu båda tvingats lämna Syrien på grund av kriget. Feras hamnade i Sverige och Basel i Schweiz. Ni möter också Andrea från Italien som de mött på sina resor. Alla har de, som värdefullt bagage, med sig musiken från sin barndom, var de än reser. Musiken tar dem ut i världen och har gett dem möjlighet att skapa nya världar. Berättaren Marianne Sundal är från Norge och hon sätter ord till deras musik.  Soriana är en Sammproduktion med Re:orient.

föreläsning

15.00 I Fisksätra moské

Föreläsning i Fisksätra moské med Dr Zahid Parvez som är rektor på Markfield Institute of Higher Education. Han har dessutom varit president för UK-Islamic Mission, som idag äger 42 moskéer över hela Storbritanien.

dansgrupperna latin queens & caporales

16.00 i Fisksätra kyrka

Latin Queens tillsammans med barndansgruppen Caporales bjuder på en fin dansuppvisning.

Mat från hel världen

17.00 På Fisksätra torg

mer info kommer snart.

gospelkonsert med FCS

18.00 i Fisksätra kyrka

featuring Ashar Khan och Ida Sand Band

konsert med simon issat marainen

19.00 i Fisksätra kyrka

Simon Issát Marainen är jojkare och renskötare, uppvuxen i Nedre Soppero beläget i Kiruna kommun. Jojken är för honom lika naturlig som hans modersmål samiska. Ikväll framför han både traditionella och moderna jojkar.