Other languages with Google Translate

Jesus möte med Buddha och Mohammed

16 september 12.30
Jan Olov fors

Jan Olov talar om religionsmöten och dialog med buddhister och muslimer. Han pekar på glädjeämne och svårigheter i samband med detta samt lyfter fram likheter och olikheter mellan religionerna. Exempel hämtas från framför allt Myanmar och Pakistan.

Fred med kvalitet. Vad säger forskningen och hur ser världen ut idag?

ONSDAG 3/10 18.30 EFTER KVÄLLSMÄSSAN 18.00
Peter Wallensteen, forskare i Fred & Konflikt vid Uppsala Universitet

Dagens värld är fylld av konflikter och hoten inför framtiden kan verka överväldigande. Denna kväll talar  professor Peter Wallensteen, fredsforskare vid Uppsala universitet, om hur krigsmönstren faktiskt ser ut, vad som görs för att bemöta hoten och vilka möjligheter det ger till en fred med kvalitet. Delvis använder han sig av material från boken Fredens Diplomater som handlar om nordiska medlingsinsatser.

Fred är vägen till fred

torsdag 11/10 19.00 i nacka församlingshem
KG Hammar

"Jag vill tala om sambandet mellan inre frid och yttre fred och att den ofrånkomliga vägen till fred handlar om ickevåld. I en tid då alla försöker överträffa varandra i rustningsvänlighet vill jag både peka på vad historien lär oss om att krig aldrig leder till fred och att det enda realistiska är att lära sig och utveckla hur ett icke-militärt försvar ser ut. Kyrkan borde (!) går i spetsen för ett sådant tänkande!"

Snälla, åk hem och berätta!

Söndag 18/11 12:30 efter mässan i stora salen
Jennifer Schulze

Jennifer Schulze, prästkandidat, berättar och återger sina intryck av att ha varit i ekumenisk följeslagare i Hebron under tre månader. Som oberoende part finns följeslagaren på plats för att stödja och kunna vidga handlingsutrymmet för israeler och palestinier som arbetar för fred och rättvisa. Följeslagaren är också en observatör och en stor del av arbetet handlar om rapportera och informera om vad följeslagaren upplevt under sin vistelse i Israel och Palestina.