Other languages with Google Translate

Use Google to automatically translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Prata med oss

Kontakt

Nacka församling Besöksadress: G:a Värmdövägen 14 b, 13137 Nacka Postadress: Box 31, 13106 Nacka Telefon:+46(8)54606100 E-post till Nacka församling

Jourhavande präst

Kyrkan kan hjälpa dig. Akut samtals- och krisstöd.

Internationellt café

Höstens tema är mänskliga rättigheter

Internationella gruppen engagerar sig för Svenska kyrkans internationella arbete och för internationella frågor kring rättvisa, solidaritet och mänskliga rättigheter samt Svenska kyrkan i utlandet. De arrangerar bland annat insamlingar, caféföreläsningar och utbyten. 

Vårens tema: Mänskliga rättigheter

Söndagar, 12.30 efter mässan

alltid i mitt hjärta

27/1 Nahid Persson Sarvestani, dokumentärfilmare och regissör. 

om du kommer härifrån

10/3 Marika Griehsel, utrikeskorrespondent i Afrika. 

Filmvisning av Marika Griehsels dokumentär "Om du kommer härifrån". Filmen utspelar sig i ett av världens största flyktingläger, Kakuma i norra Kenya. Vi får följa tre personer i deras vardag och hur de trots svåra omständigheter hittar mod och kraft att gå vidare.

Filmskaparen och Afrika-utrikeskorrespondenten Marika Griehsel har arbetat med dokumentärfilmen under tre års tid på uppdrag av Svenska kyrkan. Genom regelbundna besök i lägret skildras på ett unikt sätt hur livet i lägret utvecklas över tid.

som hemma fast utomlands

28/4 Svenska kyrkan i utlandet, Tobias och Yvonne Nellvik med
tidigare kollegor från utlandskyrkan.

Tobias och Yvonne Nellvik träffades i Svenska kyrkan på Mallorca och efter ett antal år beslöt de sig för att flytta tillbaka till Sverige. Hör dem berätta om arbetet, glädjen men också utmaningarna med att arbeta och verka i ett annat land.