Frågor och svar om konfirmation

Kan jag konfirmeras om jag inte är döpt?
Konfirmation betyder att bekräfta sitt dop. För att delta i en kurs behöver du inte redan vara döpt. Om du under konfrimationstiden vill bli döpt finns det möjlighet till det under året. Vi brukar ha flera dop varje år vilket blir en fin upplevelse för alla.

När går man i gudstjänsten?
Det finns flera gudstjänster som vi går i tillsammans. I Nacka har vi gudstjänst på onsdagar kl 18 och söndagar kl 11. I Fisksätra har vi gudstjänst på söndagar kl 17 och tisdagar kl 18.30. I Älta har vi gudstjänst på söndagar kl 11 och varannan tisdag kl 18.30.

Hur anmäler jag mig?
Anmäl dig direkt på webben, på anmalan.nackaforsamling.se

Jag har ett funktionshinder - vad passar bäst för mig?
Nacka församlings konfirmationsläger är öppna för alla. Vi vill så långt det är möjligt möta alla konfirmanders behov, för att konfirmandtiden ska bli meningsfull och minnesvärd. Om du har behov av särskilt stöd, hör gärna av dig till någon av oss ledare så kan vi tillsammans hitta en form som passar bra för dig. Vi kan också tipsa om sajten konfirmationsthlm.se, där hittar du alla konfirmationsgrupper i hela Stockholmsområdet.

Kan man konfirmeras när man är vuxen?
Ja absolut! Du kan konfirmeras när du vill (men du måste ha fyllt 14 år). Hör av dig till någon av ledarna så hittar vi en form som passar dig. Du har själv möjlighet att påverka utformningen! Och går du i gymnasiet har vi en särskild Gymnasiekonfirmation.

Kostar det något?
Det är gratis men i vissa kurser ingår en kostnad för läger som du själv betalar. Kostnaden står vid varje alternativ. Det går att söka bidrag, kontakta respektive ansvarig.

När startar konfirmationsgrupperna?
Kurserna har olika startdatum. Läs mer under respektive kursalternativ. När du har anmält dig får du mer information om vilka datum och tider som gäller.

Jag bor inte i Nacka, Älta eller Fisksätra, får jag vara med ändå?
Klart att du får! Du får vara med oavsett var du bor!