Kristen aktivism i Hong Kong

Det fria ordet lever farligt i Hong Kong och människorättsaktivister är mycket utsatta. I Hong Kong är ojämlikheten mellan fattiga och rika omfattande. Kyrkorna är generellt konservativa och auktoritära. Kristna studenter engagerar sig mot orättvisor i såväl samhälle som kyrka. Ekumenisk dialog, HBTQ- och genusfrågor står alltid på agendan.

Söndag 10 september i Nacka kyrka
11.00 Högmässa

Predikant Rebecca Klitgaard Nelson (KRISS). Studenter från Kristna studentrörelsen medverkar.
12.30 Kyrkmacka
13.00 Föreläsning
: kristen aktivism i Hong Kong
Chung, Nicole, Hoi och Marcus berättar om sitt engagemang för demokrati, mänskliga rättigheter och gränsöverskridande teologi.
14.30 Programmet avslutas

Fördjupningsdagen är ett samarbete mellan den teologiska tankesmedjan Seglora smedja, Nacka församling, Sensus studieförbund och Stockholms stift. Den leds av Helle Klein och Ewa Lindqvist Hotz med inbjudna föreläsare och publiksamtal.