Föräldraföreläsningar

I samarbete med Nacka kommun och Rädda barnen håller Nacka församlingar tre föräldraföreläsningar i Nacka kyrka 19.00. Innan föreläsningen är det kvällsmässa 18.00. Barnpassning ordnas. Vårens föreläsningar:

Att bemöta barns starka känslor

Onsdag 21 februari 19.00 Nacka kyrka

Maria-Pia Gottberg, föreläsare och författare
Att möta och stötta barn i affekt kräver sinnesnärvaro, emotionell balans och en stor portion tålamod. Det kan vara både tröttsamt och krävande och många känner sig otillräckliga och frusterade. Maria-Pia Gottberg har utvecklat Friendy, ett konkret verktyg för att arbeta med känslor, självkänsla, empati och impulskontroll.

Barn, föräldrar och skolgång

Onsdag 21 mars 19.00 Nacka kyrka

Malin Valsö, leg. psykolog, författare
Malin Valsö berättar om de vanligaste orosmomtenten för föräldrar om barns skolgång. Vad kan man som förälder göra hemma och när bör man kontakta skolan? Vilka rättigheter har man som förälder? Vad är skolans ansvar när det gäller barn som har svårigheter att lära sig eller mår dåligt? I samarbete med Anhörigstödet i Nacka.

Bonusfamiljen - så får du den att fungera

Onsdag 18 april 19.00 Nacka kyrka
Moa Herngren, författare och journalist.
Moa Herngren har skrivit boken ”Fältguide för Bonusfamiljen”, en lösningsorienterad handbok för hur man överlever den nya familjen. Moa Herngren är även manusförfattare för TV och film och är medskapare till TV-serien ”Bonusfamiljen som visas i SVT.