Föräldraföreläsningar

I samarbete med Nacka kommun och Rädda barnen håller Nacka församlingar tre föräldraföreläsningar i Nacka kyrka 19.00. Innan föreläsningen är det kvällsmässa 18.00. Barnpassning ordnas. Höstens föreläsningar:

Grön i köket

Onsdag 27 september 19.00 Nacka kyrka
Johanna Westman
, kokboksförfattare.
Om hur man får in barnen i köket, varför det är viktigt kunna laga mat från tidig ålder och vad man ska tänka på med maten för de allra minsta. Johanna slår ett slag för att få in mer grönt och mer säsongsbetonat i vardags- köket. Hon kommer även att bjuda på några smakprov.

Skärmtid

Onsdag 25 oktober 19.00 Nacka kyrka
Björn Solfors
, journalist, författare och förälder.
Tampas du också med frågor och funderingar om hur alla skärmar och våra digitala vanor påverkar oss i vardagen, framförallt hur det påverkar våra barn? Hur påverkas våra barn av att växa upp i en digitaliserad värld? Vad är lagom mycket skärmtid och hur ska vi som föräldrar agera?

Goda förebilder

Onsdag 22 november 19.00 Nacka kyrka
Lasse Mattilla, socionom.
Hur kan vi som vuxna visa vägen och vara goda förebilder för våra barn och unga i att vara inkluderande och respektfulla mot varandra? Hur kan vi minska och förhindra mobbing genom vårt eget sätt att vara och agera? Vad blir konsekvenserna av att någon blir utanför?