Vad händer under konfirmationstiden?

Jo, vi träffas och utforskar vad kristen tro har att säga om livet här och nu på jorden och vad som händer sedan. Kärlek - Tro - Hopp - är tre pelare som livet kan stå på. Kärlek som vi ger oss själva och andra, tron på att vårt liv är en del av något större, hopp om fred, rättvisa och en ljus framtid för alla. Orden förmedlar mycket av de frågor som du kanske funderar eller funderat på. Vad är kärlek, vem tror jag på, finns Gud, finns det någon som tror på mig, hur formar vi tillsammans en värld där skapelsen och det skapta lever i harmoni med varandra, om fred på jorden, mat för alla osv.

Vi träffas ungefär varannan måndagseftermiddag, direkt efter skolan ca kl.14.00, i Munka Ljungby församlingshem med början i september. Utöver måndagarna träffas vi några hel- eller halvdagar på lov eller helger och då kan det bli att vi är någon annanstans. På måndagsträffarna får vi fika och på heldagarna bjuds vi på lunch.

Konfirmation blir det en söndag i maj 2020 i Munka Ljungby kyrka. Det kostar inget att konfirmeras!

Du kommer att få söka reda på vad kyrkan är och hur det går till att fira gudstjänst. Ett visst antal gudstjänster, oftast söndagar, ingår i konfirmationsläsningen. Vi formar egna andakter och gudstjänster och firar också gudstjänst tillsammans med församlingen.

Du kommer att träffa många människor - församlingens präster naturligtvis, men också andra som arbetar eller är engagerade i kyrkan. Dessutom får du möta människor ur Bibeln och ur kyrkans historia och se vilka som var deras tankar kring tro och tvivel, livet och Gud.

Samtal, diskussioner, skapande, äventyr, tystnad, sång och musik är olika inslag i den gemenskap vi delar. När du sedan är konfirmerad vet du en hel del om vad kristen tro är.

Är du inte döpt är det inget hinder för att börja konfirmationstiden. Det är vanligt att man efter en tid som konfirmand döps i församlingens gudstjänst, enskilt eller tillsammans med släkt och kamrater. Läs hur andra har upplevt sitt dop!

Även om du inte är säker på om du vill konfirmeras, kan du börja vara med och se om detta är något för dig. Att konfirmeras är ett av många steg på vägen mot att bli vuxen och ta ansvar för sitt eget liv. Om du vill bli konfirmerad men av någon anledning har svårt att vara med i den verksamhet vi erbjuder – hör av dig till oss ändå, så försöker vi hjälpa till att lösa det!

För information kontakta gärna:

Lena Skeppstedt (präst)
0431- 40 23 02