Tjänst som kyrkomusiker, 75 %

Vi kommer snart att utlysa en tjänst för dig som genom musiken vill vara med och bygga församling!

Hör av dig redan nu om du är intresserad!

Vi tänker att du är en kantor/kyrkomusiker som i församlingens olika sammanhang vill locka fram och utveckla musikglädje och gemenskap. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Du ska kunna jobba i team. Du är medlem i Svenska kyrkan. Du som musiker i vår församling fyller en viktig funktion även i församlingens pastorala och diakonala uppdrag. Du har kantorsutbildning. Du har körpedagogisk erfarenhet och är bekväm i både små och stora sammanhang.

Tjänstgöring i snitt varannan helg.

Därtill finns utrymme att utveckla kör/musikliv.

B-körkort och bil krävs.

Tillträde enligt överenskommelse.

Om oss:
Munka Ljungby församling, naturskönt belägen i nordöstra delen av Ängelholms kommun där slätten och skogsbygden möts, har ca 5800 innevånare, varav ca 4200 kyrkotillhöriga.

Munka Ljungby, Tåssjö och Össjö är sedan 2006 en församling med tre kyrkor, där varje socken har fått behålla sin egen särprägel, vilket gör att helheten blir rikare.

Munka Ljungby kyrka är nyrenoverad och har nu ett kyrkorum som utmanar till nya former av gudstjänst och samvaro kring den. Ett nytt församlingshem beräknas stå klart under 2020 som ger möjlighet att utveckla nya verksamheter.

I församlingen växer nya bostadsområden fram och vi möter på olika sätt många barn och ungdomar. En stor andel deltar i vår konfirmandverksamhet.

Vi har ett rikt musikliv med många körsångare i olika åldrar.

I vårt gudstjänstfirande ryms både tradition och nyskapande.

Församlingens diakonala arbete riktar sig till alla åldrar.

Vi är stolta över vårt arbetslag, som består av kyrkoherde, komminister, fem vaktmästare samt säsongsanställda kyrkogårdsarbetare, två församlingshemsvärdinnor, två barnledare, två musiker, en kanslist, en ekonom, en församlingspedagog och en diakon.

Förhållandet mellan anställda och förtroendevalda präglas av just förtroende.

Läs mer om vårt arbete i den preliminära församlingsinstruktion som väntar på att antas av domkapitlet.

Vill du veta mer om tjänsten kontakta:

Kyrkorådets ordförande Lilian Johansson, 070-383 48 26

munka-ljungby.forsamling@svenskakyrkan.se