Kyrkoherde sökes till Munka Ljungby församling

Munka Ljungby, mångfaldens församling, söker ny kyrkoherde med både hjärta och hjärna, då vår nuvarande går i pension.

Församlingen präglas av samverkan och kreativitet, där vi vågar hjälpas åt oavsett befattning.

Vi söker dig som med lyhördhet och visionärt mod, vill bli delaktig och leda oss vidare i denna anda.

Utifrån veckans alla goda möten människor emellan, vill vi fortsätta att utveckla en gudstjänstfirande församling.

Vi söker dig som är en medveten teolog och som tycker om att fira gudstjänst, som i ditt ledarskap kan:
• uppmuntra och ta tillvara idéer och kompetens hos oss (församling, kyrkoråd och arbetslag)
• lyssna in och vara rak och tydlig
• driva och ge andrum
• samarbeta och hantera konflikter

Humor är en merit!

Du:
Har kunskap om verksamhets-, personal- och budgetansvar
Brinner för en god arbetsmiljö
Är intresserad av konfirmand- och ungdomsarbete

Läs mer om vårt arbete i den preliminära församlingsinstruktion som väntar på att antas av domkapitlet.

Om oss:
Munka Ljungby församling, naturskönt belägen i nordöstra delen av Ängelholms kommun där slätten och skogsbygden möts, har ca 5800 innevånare, varav ca 4200 kyrkotillhöriga.

Munka Ljungby, Tåssjö och Össjö är sedan 2006 en församling med tre kyrkor, där varje socken har fått behålla sin egen särprägel, vilket gör att helheten blir rikare.

Munka Ljungby kyrka är nyrenoverad och har nu ett kyrkorum som utmanar till nya former av gudstjänst och samvaro kring den. Ett nytt församlingshem beräknas stå klart under 2020 som ger möjlighet att utveckla nya verksamheter.

I församlingen växer nya bostadsområden fram och vi möter på olika sätt många barn och ungdomar. En stor andel deltar i vår konfirmandverksamhet.

Vi har ett rikt musikliv med många körsångare i olika åldrar.

I vårt gudstjänstfirande ryms både tradition och nyskapande.

Församlingens diakonala arbete riktar sig till alla åldrar.

Vi är stolta över vårt arbetslag, som förutom kyrkoherden, består av en komminister, fem vaktmästare samt säsongsanställda kyrkogårdsarbetare, två församlingshemsvärdinnor, två barnledare, två musiker, en kanslist, en ekonom, en församlingspedagog och en diakon.

Förhållandet mellan anställda och förtroendevalda präglas av just förtroende.

Körkort och tillgång till bil är ett krav!

Upplysningar om tjänsten lämnas av:
Kyrkorådets ordförande, Lilian Johansson, tel 070-383 48 26
Kyrkoherde Staffan Ohlsson, tel 070-600 34 68
Facklig företrädare KyrkA, Bodil Wiktorsson Bengtsson, tel 0431-43 75 62

Ansökan ska vara oss tillhanda senast den 28 juli och skickas via mail till:

munka-ljungby.forsamling@svenskakyrkan.se

Anställningsintervjuer kommer att hållas hos domkapitlet den 26 augusti och 2 september samt i församlingen den 16 september.

Tillträde under hösten 2019.