Ett par händer spelar på en kyrkorgel.
Foto: Gustaf Hellsing /Ikon

Organist till Motala församling (100%)

Tillträde enligt överenskommelse.

Motala församling är en av Linköpings stifts största församlingar med cirka 19 000 medlemmar. Församlingen omfattar den befolkningsmässigt större delen av Motala kommun som har totalt cirka 43 500 innevånare. Vår församling omfattar fem kyrkor och fyra distrikt, samt förskoleverksamhet i form av tre förskolor. Vi har cirka 90 medarbetare och har i dagsläget fem kyrkomusikertjänster.

Då vår nuvarande tjänsteinnehavare Annelie efter drygt 20 år går vidare till en annan tjänst i Linköping söker vi hennes efterträdare. Eftersom musiklivet är och har varit omfattande och uppskattat söker vi dig som brinner för orgelns naturliga plats och musikens betydelse i församlingsarbetet. Vi har goda instrument i församlingen, varav Motala kyrkas läktarorgel på 45/III/P av Kaliff & Löthman (1999) är kronan på verket.

Vi önskar också att du ska leda Motala Kyrkas Motettkör, som består av ca 35 sångare med hög ambitionsnivå, som både sjunger vid särskilda gudstjänster, och gärna framför större verk med orkester.

Vi har även lunchmusik vid läktarorgeln på torsdagarna, och musikandakter med gästande solister och ensembler på lördagsförmiddagarna. Att spela vid gudstjänster och vid kyrkliga handlingar ingår också.

Som person är du kommunikativ och har god förmåga att skapa goda relationer. Du är engagerad, handlingskraftig och lösningsfokuserad. Vi är en liten och nära organisation, där hög social kompetens, samarbetsvilja, humor och en positiv grundattityd självklart är viktiga egenskaper. Du delar Svenska kyrkans värderingar och vill verka för en bättre värld genom att omsätta din tro till handling.

Eventuella frågor besvaras av kyrkoherde Lars-Eric Norrsäter.

Vi vill ha din ansökan senast 9 februari 2022. Tillträde enligt överenskommelse.