Musikandakt -15 oktober

Motala kyrka kl.10.30

Hej, jag heter Krister Kallin. På lördag kl.10.30 i Motala kyrka skulle jag och Motalas fina kyrkomusiker Mathias gärna vilja förmedla vår kärlek till musik. Med underbara sånger som ex "Gabriellas sång", "Du måste finnas", "Som en bro över mörka vatten" och "You raise me up" ser vi fram emot en riktigt härlig stund tillsammans med Er!
 
Jag tror att de flesta håller med om att de stunder av livet som betyder mest för oss är stunder som vi saknar ord för att beskriva. Vårt språk tycks inte riktigt kunna fånga våra djupaste upplevelser av lycka, kärlek och sorg. Min egen upplevelse däremot är att sången och musiken har just den förmågan och på så sätt i bästa fall därmed talar direkt till vårt innersta - till vår själ. Jag skulle gärna vilja dela några reflektioner runt detta i anknytning till de sånger vi valt till andakten.
 
Själv bor jag och verkar i Örebro, men är uppväxt i det lilla norrländska samhället Mellansel. För en musikälskare som mig så blev musikstudier vid ortens folkhögskola ett självklart första vägval. Därefter blev det fem års studier vid musikhögskolan i Örebro med examen som musiklärare, pianopedagog och körpedagog.
 
Idag leder jag fyra körer och framträder som sångsolist/pianist vid ett hundratal tillfällen om året och hade nu i maj äran att vid en ceremoni i Eric Ericsonhallen i Stockholm motta Madeleine Ugglas körledarstipendium. Under åren har jag framträtt tillsammans med artister som ex Martin Stenmark, Janne Schaffer, Kenneth Gärdestad, Gladys del Pilar och Anna-Lotta Larsson.
 
/Krille