Foto: Malin Strehlin

Distriktspräst till Motala församling

100%

Motala församling är en av Linköpings stifts största församlingar med cirka 19 000 medlemmar. Församlingen omfattar den befolkningsmässigt större delen av Motala kommun som har totalt cirka 43 500 invånare. Vår församling omfattar fem kyrkor och fyra distrikt, samt förskoleverksamhet i form av tre förskolor. Vi har cirka 90 medarbetare. Läs gärna mer om oss på www.svenskakyrkan.se/motala

Då den nuvarande distriktsprästen i Charlottenborg går vidare till att bli församlingsherde i Linköping söker vi hennes efterträdare. Du kommer att ingå i ledningsgruppen och vara en viktig länk både mellan ledningsgruppen och medarbetare såväl som mellan församlingsbor och kyrkoherde. Arbetet innebär arbetsledaransvar för dem som arbetar i Charlottenborgskyrkan men också sedvanliga prästuppgifter. Vi ser gärna att du är idé- och initiativrik med ett intresse för både yngre och äldre församlingsbor.  

Som person är du kommunikativ och har god förmåga att skapa goda relationer. Du är engagerad, handlingskraftig och lösningsfokuserad. Vi är en liten och nära organisation, där hög social kompetens, samarbetsvilja, humor och en positiv grundattityd självklart är viktiga egenskaper. Du vill verka för en bättre värld genom att omsätta din tro till handling.

 

Eventuella frågor besvaras av kyrkoherde Lars-Eric Norrsäter, 0141-202910.

Vi vill ha din ansökan senast 20/4 2022. Tillträde enligt överenskommelse.