Foto: Eva Ädling Persson

Vi söker arbetsledande komminister

Är du en erfaren ledare och vill bli vår kollega i en församling med många möjligheter?

OM OSS

Mora församlings vision är att vara en öppen folkkyrka med lokal förankring där man arbetar för ett berikande och varierat församlings- och gudstjänstliv. Församlingen vill vara en betydande samhällsaktör och en arbetsplats där man verka för en god arbetsmiljö med tydliga roller.

Mora församling berikas av de församlingsbor och den kultur som församlingsdelarna i de tidigare socknarna Mora, Sollerön, Venjan och Våmhus tillsammans bildar. Församlingsdelarna stärker identiteten och utvecklar den lokala och nära församlingsverksamheten som finns i Mora församling.

Till församlingen söker vi nu en arbetsledande komminister som vill vara med och utveckla vår verksamhet!

DINA ARBETSUPPGIFTER

I din roll som arbetsledande komminister kommer du att leda församlingens musiker, diakoner och präster. Verksamhets- och budgetansvar ingår i tjänsten och du kommer att ingå i ledningsgruppen som stöd för kyrkoherden.

Vi står inför nya, spännande utmaningar i Mora församling där vi behöver en erfaren ledare som vill hjälpa församlingen in i en ny fas.

DIN PROFIL

Vi söker dig med erfarenhet av att leda med en dokumenterad chefserfarenhet. Du har fallenhet för att ta ett stort ansvar. Du behöver vara duktig på att se helheten och tycka om att utveckla och se möjligheter. Du är med och bidrar till ett gott arbetsklimat och du bidrar till att implementera våra värdeord tillit och trygghet. 

ANSÖKAN

Hos oss på Svenska Kyrkan i Mora får du chansen att vara med och påverka och utveckla organisationen. Du får även tillgång till ett rikt friluftsliv med möjlighet till en aktiv livsstil i fantastisk natur. Välkommen med din intresseanmälan!

Svenska kyrkan i Mora
Besöksadress: Dalagatan 13, 79232 Mora
Postadress: Box 173, 79223 MORA
Telefon: 0250-552900
E-post

För mer information är du varmt välkommen att kontakta:
Kyrkoherde Anna Björk
Telefon: 0250-552911, mobil: 070-3212722

VISION Johan Jernberg
KyrkA