Sommar 2022

Här samlas sommarens aktiviteter såsom utställningar, sommarcafé, musik i sommarkväll, fäbod-friluftsgudstjänster, sommarkyrkor.

Sjätte sinnet - Konstutställning

Svenska kyrkan i Västerås stift skapade Sjätte sinnet för att ge konst från vår egen tid betydelsefulla platser i kyrkor. Ingen vet – och alla anar – vad det sjätte sinnet är: Det som tillför tillvaron ännu en dimension

Andreasgårdens sommarcafé 2022

Andreasgården församlingshem ligger vid Mora kyrka, med inhägnad lekpark för barnen. Öppet 27 juni-29 juli Måndag - fredag  10.00 - 15.00. Försäljning av glass, fikabröd, smörgåsar och kaffe

Sommaräng med lavendel.

Musik i sommarkväll 2022

Välkommen till Musik i sommarkväll i Mora, Venjan, Sollerö och Våmhus kyrkor! Konserterna är gratis men ni får gärna sända ett bidrag till församlingens musikverksamheten - swish 123 626 21 82

Fäbod- och friluftsgudstjänster 2022

Frilufts och fäbodgudstjänster i Mora församling . Ta med egen stol och eget fika om det inte står något annat. Myggmedel och kläder efter väder. Välkomna ut i Guds natur!

Sommarkyrkor

Många kyrkor håller öppet även under sommaren. Du hittar sommaröppna kyrkor via vår webbkarta eller app.

En hand håller i en mobil med skärmbild om kyrkguiden som visar adressen för kyrkan.

Appen Kyrkguiden

Appen Kyrkguiden hjälper dig hitta till våra kyrkor. I kalendern finns aktuella gudstjänster, konserter och andra evenemang. Appen är gratis och finns för både iPhone och Android.