Ski in-vigsel i Mora

Allt ni behöver veta för att gifta er vid Vasaloppet 2020

Gör så här:

1.       Fria till din partner och få ett ”JA”.
2.       Beställ hindersprövning från Skatteverket i god tid.
3.       Gå i mål i Vasaloppet och ta skidspåret raka vägen in till Prostgården.
4.       Säg ”JA” en gång till.

Anmäl er ski in-vigsel i förväg. Då kan Vasaloppet följa er under loppet och se till att allt är redo för vigsel vid er målgång. Ni lämnar in hindersprövningen och pratar om era önskemål med prästen i förväg. Det enda ni behöver ha med till själva vigseln är ringarna.

Kom ihåg att minst en av er behöver vara medlem i Svenska kyrkan

vid vilka lopp kan man gifta sig?

Vi kommer att arrangera ski in-vigslar under Vasaloppsveckan 2020 och vi återkommer om vid vilka lopp det blir.

Vem får gifta sig?

Vilka som helst, samkönade eller olikkönade, som är över 18 år och som inte redan är gifta. Minst en åker Vasaloppet och minst en är medlem i Svenska kyrkan. Det finns många fördelar med att vara medlem om du inte redan är det. Läs mer här.

Kan vi hylla vår kärlek när vi gått i mål tillsammans, utan att gifta oss?

Alla är välkomna att få kärleken välsignad! Det gäller även er som redan är gifta, som vigts borgerligt eller som inte är medlemmar i Svenska kyrkan. Då håller vi en ceremoni liknande vigselceremonin men utan betydelse i lagens mening, där ni förnyar era löften till varandra. Om ni inte är gifta med varandra och inte vill avge några löften, kan prästen välsigna er kärlek.

HUR GÅR VIGSELN TILL?

Precis som vid vigslar utan skidor, finns ett grundupplägg. Det går bra att prata med prästen i förväg om egna önskemål.