Run in & bike in-vigsel

Succén från Vasaloppet vinter gör come back i sommar, vid Cykelvasan öppet spår, Cykelvasan 90, Ultravasan/Vasastafetten - och på Sollerön i juni i samband med Siljan runt. Välkomna i mål, alla kära!

Allt ni behöver veta för gifta er vid sommarens lopp

Gör så här:

1.       Fria till din partner och få ett ”JA”.
2.       Beställ hindersprövning från Skatteverket i god tid.
3.       Spring eller cykla i mål i Vasaloppet eller Siljan runt, och fortsätt till prästen.
4.       Säg ”JA” en gång till.

Anmäl gärna er vigsel i förväg, så att vi kan se till att allt är redo vid er målgång.

Ni lämnar in hindersprövningen och pratar om era önskemål med prästen i förväg. Det enda ni behöver ha med till själva vigseln är ringarna.

Det finns även möjlighet till drop in, se tider nedan, då det går bra att springa/cykla rakt in i till den väntande prästen, utan föranmälan. Till drop in behöver ni ta med godkänd hindersprövning och legitimationer.

Kom ihåg att minst en av er behöver vara medlem i Svenska kyrkan

vid vilka lopp kan man gifta sig?

I sommar arrangerar vi run in- och bike in-vigslar vid följande tider:

Siljan runt, Sollerön:

• Siljan runt
    Lördag 1 juni
    hela dagen

Vasaloppets sommarvecka, Mora:

• Cykelvasan öppet spår
    Fredag 9 augusti
    kl 12-17
  • Cykelvasan 90
    Lördag 10 augusti
    kl 12-17
  • Ultravasan & Vasastafetten
    Lördag 17 augusti
    hela dagen

Vem får gifta sig?

Vilka som helst, samkönade eller olikkönade, som är över 18 år och som inte redan är gifta. Minst en åker Vasaloppet och minst en är medlem i Svenska kyrkan. Det finns många fördelar med att vara medlem om du inte redan är det. Läs mer här.

Kan vi hylla vår kärlek när vi gått i mål tillsammans, utan att gifta oss?

Alla är välkomna att få kärleken välsignad! Det gäller även er som redan är gifta, som vigts borgerligt eller som inte är medlemmar i Svenska kyrkan. Då håller vi en ceremoni liknande vigselceremonin men utan betydelse i lagens mening, där ni förnyar era löften till varandra. Om ni inte är gifta med varandra och inte vill avge några löften, kan prästen välsigna er kärlek.

HUR GÅR VIGSELN TILL?

Precis som vid ”vanliga” vigslar, finns ett grundupplägg. Det går bra att prata med prästen i förväg om egna önskemål.