Åsa Westman kudde i Venjans prästgård Alla hör vi ihop

Åsa Westman donerar textilkonstverk till prästgård

Det färgstarka, broderade textilkonstverket i Venjans prästgård bär ett tydligt budskap: Alla hör vi ihop! Med donationen till prästgården hoppas Åsa att kudden inte bara beundras på avstånd, utan blir använd. Särskilt av barn.

Venjans prästgård har blivit ett konstverk rikare. Textilkonstnären Åsa Westman har skänkt sin ”samtalskudde” till Mora församling, med förhoppning att många, särskilt barn, ska få möjlighet att krama den och utforska alla detaljer som den är prydd med.

Det var år 2013 som Åsa Westman kom trea i tävlingen Rädda världen med broderi, anordnad av Hemslöjden och Svenska hemslöjdsföreningarnas riksförbund. Juryn skrev: ”Ett gediget arbete som speglar en värld av mångfald och mjukt föremål som förhoppningsvis kan väcka diskussioner om vilken värld vi vill ha.

På kudden figurerar flickan från Venjan, farbrorn från Sverige, damen från Europa, världsmedborgaren och utomjordingen från universum. I de fyra hörnen finns symboler för fyra världsreligioner: kristendom, islam, buddism och hinduism. Kuddens centrala budskap är broderat i text: Alla hör vi ihop.

Mycket finns att upptäcka på Åsa Westmans kudde, som är färgstark och lockar fram en glad känsla.

Välkommen in i Venjans prästgård för att känna och uppleva kudden själva!

Varannan onsdag, ojämna veckor, är det sopplunch kl 12-13.