Leva vidaregrupp (Sorgegrupp)

Till dig som förlorat en nära anhörig eller vän

Att bli lämnad ensam är en stor sorg, och det kan vara svårt att finna mening i och tro på livet. En erfarenhet som många har, är att det är betydelsefullt att samtala om sorgen med andra i liknande livssituation. Man kan få stöd av varandra!

Mora församling erbjuder kontinuerligt en sådan möjlighet. Att i lugn och tillåtande miljö få hjälp att tala om sorgen och dela erfarenheter, tankar och känslor med andra som också drabbats av sorg.

Deltagarantalet brukar högst vara 6 pers. Vi börjar varje grupptillfälle med avslappnande musik.  Sedan dricker vi  kaffe tillsammans.
Gruppen träffas 5 ggr i ca 1,5-2 timmar

Ungefärlig plan för uppläggning av samtalsgruppen.

•  Första samlingen: Presentation.  Vi lär känna varandra
  •  Andra samlingen: Tiden tillsammans. Sjukdomstid eller omständigheterna kring plötslig  död.
  •  Tredje samlingen: Tiden efter dödsfallet. Sorgens olika uttryck i kropp och själ.
  •  Fjärde samlingen: Begravningen, Tiden efter  begravning,  Ensamheten,  Tröst
     Eventuella praktiska  problem
  •  Femte samlingen: Vägar genom sorgen, Möjligheter att gå vidare.

Hör av er till diakonerna om ni är intresserade.

Lena Abrahamsson

Cecilia Gullholm

Lena Pettersson

Diakon, Sjukhuskyrkan

Det går aldrig att gå runt omkring då sorgen möter oss på vägen bara rakt igenom rakt igenom. Detta är den enkla visdom som jag vill lägga i din hand och innerst inne vill kanske sorgen oss bara väl, på sitt sätt. Fast vi har så svårt att förstå, men jag tror, att den vill bana väg för glädjen. bortom natten finns alltid en dag, bortom molnen finns alltid en sol, bortom smärtan finns alltid en fröjd. det går aldrig att gå runt omkring, bara rakt igenom, rakt igenom.

Birger Fransen