Foto: Alex Giacomini /IKON

Behöver du hjälp med att handla mat?

Du som är i riskgrupp och isolerad kan få hjälp av frivilliga personer om ingen annan i din närhet kan hjälpa dig. Ring 0250-55 29 00 på vardagar kl 9.30-12.00 samt 13.00-14.30

Frivilliga krafter erbjuder matinköp för äldre i Mora

Mora kommun samarbetar med Navet för att organisera matinköp för äldre och de riskgrupper som inte bör röra sig ute i samhället och handla bland andra människor. Navet är ett nätverk som leds av Svenska kyrkan och Centrumkyrkan i Mora och som består av en rad frivilliga krafter och organisationer inom civilsamhället i Mora kommun.

De frivilliga inom Navet kan nu göra inköp och leverera till de som behöver i Mora kommun. Stödet är till för dig som är i riskgrupp och inte kan få hjälp av någon annan i din närhet, som familj, vänner eller grannar.

Från fredag den 17 april kan inköpen och leveranserna starta, vilket innebär att den som behöver hjälp kan börja ringa in sina beställningar från tisdag den 14 april.

Så här görs beställningarna

Ring Mora församling, Svenska kyrkan på telefon 0250-55 29 00, vardagar klockan 09.30-12.00 och 13.00-14.30. Matkassarna köps in och levereras normalt tisdagar och fredagar.

Betalning av maten och andra praktiska frågor klaras ut när beställningen görs. Den frivillige som handlar kan inte göra utlägg i pengar för maten.

Läs mer om samarbetet på Mora kommuns hemsida