Foto: Monica Spännar

After School på Sollerön

”Fint att se drivet och engagemanget som ungdomarna visar”

För drygt en månad sedan startade kyrkans verksamhet After School på Sollerön.

På tisdag kväll arrangeras på ungdomarnas initiativ en insamling till förmån för Ukraina:

— Det är så fint att se det driv och det engagemang som de visar, säger församlingsassistenten Monica Spännar.

Det var i mitten av mars som Mora församling drog igång sin after schoolverksamhet på Sollerön. En gång i veckan kommer ungdomar i årskurs 4-6 till prästgården.

— Det var redan i samband med den första träffen då det kom tio ungdomar som de började prata om att de ville göra något för att samla in pengar till förmån för Ukraina. Engagemanget har varit stort och genuint. Det värmer så att se detta, säger Monica Spännar.

På tisdag kväll har ungdomarna bjudit in till en insamlingskväll till förmån för Ukraina:

— Ungdomarna håller på att träna in musikaliska inslag, de bakar och tillverkar örhängen i den ukrainska flaggans färger, säger Spännar och fortsätter:

— Det har också fixats samarbetspartners i form av Röda Kortset som kommer att vara på plats och så blir det grillning och så har Återbruket i Mora skänkt lite prylar som vi kan sälja.

Var kommer det ekonomiska överskottet att gå?

— Vi kommer att använda Svenska kyrkans Act. Vi har inte satt upp något mål kring hur mycket pengar vi vill eller hoppas samla in. Men jag är väldigt glad att se vilket stort engagemang det finns för att hjälpa till, säger Monica Spännar.

Act Svenska kyrkan är enligt kyrkans hemsida Svenska kyrkans internationella bistånds- och utvecklingsverksamhet. Tillsammans med andra kyrkor, organisationer och frivilliga arbetar Act Svenska kyrkan långsiktigt mot fattigdom, förtryck och orättvisor och agerar snabbt vid katastrofer”.

reportage från Siljan News

www.siljannews.se
Mårten Lång
marten.lang@siljannews.se