Matdelning i Fässbergs församlingshem.
Foto: Magnus Aronson

Diakon/Socionom med fokus vuxen, Fässbergs församling, 100%

Fässbergs församling, precis utanför Göteborg, söker diakon med hjärta för kyrkan och längtan efter att med omsorg och närvaro möta vuxna i olika åldrar. Ansök snarast intervjuer är i gång.

Diakon/Socionom med inriktning vuxen, Fässbergs församling, 100%

Vi söker dig som:

Foto: Carina Etander Rimborg

Är diakon (eller socionom med längtan att bli diakon).

•  Känner dig hemma i kyrkans gemenskap och ser tron som en viktig del av ditt liv.
  • Har erfarenhet av samtalsgrupper och att arbeta med vuxna inom olika åldrar.
  • Är trygg i mötet med andra och har förmågan att skapa en varm atmosfär.
  • Är empatisk och lyhörd för olika människors behov, samt har integritet att sätta gränser.
  • Uppskattar friheten och utmaningen att tillsammans med dina kollegor sätta prägeln på arbetsuppgifterna.

Dina uppgifter som diakon med inriktning vuxen:

• Vara en del av vuxenteamet i Fässbergs församling.
  • Arbeta med vuxna mitt i livet, äldre, leva vidare-grupper, soppluncher, med mera.
  • Skapa gemenskaper och samtalsgrupper för vuxna.
  • Vara en del av pastoratets diakonkollegium, och tillsammans med övriga i teamet möta utsatta familjer och vara en utsträckt hand i samhället.
  • Jobba med matfattigdom, matdelning och möten med människor på flykt.

Tjänsten är en diakontjänst, men vi är öppna för att anställa även dig som inte är diakon – om du är intresserad av att bli det och har de kvalifikationer som behövs. Hör gärna av dig om du vill veta mer om detta.

Övriga upplysningar:

Välkommen till ett härligt och aktivt arbetslag på 25 medarbetare. Fässbergs församling är en del av Svenska kyrkan Mölndal och ligger precis söder om Göteborg. I församlingen finns tre kyrkor och två församlingshem.

Församlingslivet är rikt, med många olika former av verksamhet. Församlingens kyrkor och församlingshem fylls ständigt av människor i alla åldrar. Många ideella är engagerade i gudstjänster, diakoniarbetet och övriga verksamheter. Det diakonala arbetet är stort med matdelning, kläddelning, ekonomiskt stöd, träffar för äldre, leva vidare-grupper, soppluncher, med mycket mer.

Det underlättar om du har körkort. Tillträde enligt överenskommelse.

Ansök snarast intervjuer är i gång.

Du skickar din ansökan till:

molndals.pastorat@svenskakyrkan.se

Mer upplysningar om tjänsten lämnas av församlingsherde Johannes Imberg och diakonisamordnare Inger Awenlöf-Ehrstedt.

Johannes Imberg

Präst - Församlingsherde Fässberg

Mer om Johannes Imberg

Församlingsherde Fässbergs församling. Hållbarhetssamordnare för Svenska kyrkan Mölndal.

Diakoni

Diakoni betyder tjänst och är hela församlingens uppdrag att med Jesus som förebild leva i omsorg och kärlek om sina medmänniskor. Söker du hjälp så hittar du information här. Om du kan tänka dig att vara volontär och bidra till det diakonala arbetet så hittar du information här.

Fässbergs församling

Fässbergs församling sträcker sig från Krokslätt i norr till Balltorp i söder. Det firas gudstjänst i Fässbergs kyrka, Toltorpskyrkan och Krokslättskyrkan. Grupper och verksamhet träffas också i Fässbergs Mariagård som finns i Pedagogen park. Fässbergs församling vill vara en öppen kyrka med många mötesplatser för alla åldrar.

Sommaräng med lavendel.

Församlingarna Fässberg, Kållered och Stensjön finns för dig som bor, arbetar eller är på besök i Mölndal och Kållered. Välkommen!