Fyra ungdomar sitter på rad. Tre tittar in i kameran. En är i förgrunden och är lite suddig.
Foto: Alex Giacomini /Ikon

Ungdomspedagog, Fässbergs församling, 100%

Fässbergs församling, strax utanför Göteborg, söker driven och engagerad pedagog som älskar att arbeta med tonåringar och vill verka för att fler ska upptäcka den kristna tron. Ansökningarna hanteras löpande.

Ungdomspedagog, Fässbergs församling, 100%

Vi söker dig som:

• Är förankrad i din tro och har ett hjärta för kyrkan.
  • Ser församlingen som en stor gemenskap, och längtar efter att den ska vara fylld av sprudlande liv.
  • Har erfarenhet av ungdomsarbete och en bred pedagogisk kompetens.
  • Har visioner och idéer som rör konfirmander och ungdomar.
  • Är duktig på att möta ungdomar och har en förmåga att skapa en positiv gruppdynamik.

Det är meriterande:

• Om du har en utbildning inom något av följande: pedagogik, musik, socialt arbete, diakoni, teologi/bibelskola, eller annat som passar väl in i ungdomsverksamheten.
  • Om du är musikalisk och duktig på att leda lovsång.
  • Om du har övriga intressen och förmågor som går att ta vara på i ungdomsarbetet.

Din uppgift är att:

• Tillsammans med övrig personal i ungdomsteamet bära församlingens konfirmand- och ungdomsarbete.
  • Vara ledare i tre konfirmandgrupper, engagerad i ledarutbildningen, delaktig på ungdomskvällar.
  • Engagera ungdomar i olika delar av församlingens liv.
  • Arbeta med skolkontakter och närvaro på skolorna.
  • Tillsammans med arbetslag och ideella leva ut evangeliet och möta utmaningar i vår tid.

(Läs mer om vår nuvarande verksamhet längre ner på sidan)

Övriga upplysningar:

Välkommen till ett härligt och aktivt arbetslag på 25 medarbetare. Fässbergs församling är en del av Svenska kyrkan Mölndal som ligger precis söder om Göteborg.

Du kommer att ingå i ungdomsteamet som utöver dig består av en präst, en fritidsledare och en trainee. Församlingen har årligen 80-120 konfirmander, 20-30 unga ledare, och ca 20 som kommer till ungdomskvällarna på onsdagar.

I församlingen finns tre kyrkor och två församlingshem. Församlingslivet är rikt, med många olika former av verksamhet. Församlingens kyrkor och församlingshem fylls ständigt av människor i alla åldrar. Många ideella är engagerade i gudstjänster och verksamheter.

Det underlättar om du har körkort. Tillträde enligt överenskommelse.

Ansökningarna hanteras löpande.

Du skickar din ansökan till:

molndals.pastorat@svenskakyrkan.se

Mer upplysningar om tjänsten lämnas av församlingsherde Johannes Imberg och ungdomspräst Johanna Risenfors Lindmark.

Johannes Imberg

Präst - Församlingsherde Fässberg

Mer om Johannes Imberg

Församlingsherde Fässbergs församling. Hållbarhetssamordnare för Svenska kyrkan Mölndal.

Ung ideell i Fässbergs församling

Vill du vara med och göra världen lite bättre? Vill du hitta vänner för livet? Vill du ha ett uppdrag i kyrkan?

Glada ungdomar utanför kyrka, sommarbild

Ungdom

Svenska kyrkan Mölndal har mycket verksamhet för unga med både öppna grupper, enstaka evenemang och kurser för dig som vill delta i aktiviteter före, under och efter din konfirmationstid.

Konfirmation – tankar om Gud och livet

Här finns information om vilka konfirmationsgrupper som finns. Information om grupperna 2022-2023hittar du här. Anmälan sker i formuläret nedanför.

Unga i Fässberg

Här hittar du verksamhet för ungdomar som finns i Fässbergs församling

Fässbergs kyrka

Kyrkan rymmer max 500 personer. Fässbergs kyrka ligger på en bergsplatå, Baaz berg, i centrala Mölndal och syns över stora delar av staden. Adress: Terrakottagatan 3B, Mölndal. Parkering finns nedanför församlingshemmet eller i parkeringshuset nedanför kyrkan mot Mölndals innerstad.

Modig, närvarande och angelägen

De tre värdeorden genomsyrar allt Svenska kyrkan Mölndal gör.

Sommaräng med lavendel.

Församlingarna Fässberg, Kållered och Stensjön finns för dig som bor, arbetar eller är på besök i Mölndal och Kållered. Välkommen!

Fässbergs församling

Fässbergs församling sträcker sig från Krokslätt i norr till Balltorp i söder. Det firas gudstjänst i Fässbergs kyrka, Toltorpskyrkan och Krokslättskyrkan. Grupper och verksamhet träffas också i Fässbergs Mariagård som finns i Pedagogen park. Fässbergs församling vill vara en öppen kyrka med många mötesplatser för alla åldrar.