Tre händer som håller om varandras handleder
Foto: Gustaf Hellsing/IKON

Tre församlingar

Svenska kyrkan Mölndal består av tre församlingar – Fässberg, Kållered och Stensjön – och har cirka 30 000 medlemmar. Förutom tre församlingar finns även Sjukhuskyrkan på Mölndals sjukhus.

Fässbergs församling

Fässbergs församling sträcker sig från Krokslätt i norr till Balltorp i söder. Det firas gudstjänst i Fässbergs kyrka, Toltorpskyrkan och Krokslättskyrkan. Grupper och verksamhet träffas också i Fässbergs Mariagård som finns i Pedagogen park. Fässbergs församling vill vara en öppen kyrka med många mötesplatser för alla åldrar.

Apelgårdens kyrka

Kållereds församling

I Kållered har det i mer än åttahundra år firats gudstjänst i Kållereds kyrka. Den fanns långt innan Kållered fått sitt namn och Ikea satt upp sin första skylt. Tiderna förändras, samhället förändras, kyrkan förändras. Kållereds församling önskar vara en växtplats där Guds kärlek får leda i mötet med de bofasta, de nyanlända och de som är på tillfälligt besök.

Konfirmander paddlar kanot.

Stensjön

I Stensjöns församling finns en stor öppenhet för att diskutera angelägna samhällsfrågor och mod att tala det som kan uppfattas som kontroversiellt. Navet i församlingslivet är högmässan klockan 10 varje söndag. Det finns också ett rikt musikliv där fler än 200 körsångare möts varje vecka i någon av de två kyrkorna, Stensjökyrkan och Fågelbergskyrkan.

Någon håller en hand i sina vid en sjukhussäng.

Sjukhuskyrkan i Mölndal

Sjukhuskyrkan på Mölndals sjukhus vill vara ett stöd för dig som är patient, närstående eller personal.

Vår tro

Här hittar du centrala texter och länkar till vad som är den kristna tron. Här finns också länkar till studiegrupper i kristen tro.