Två svartklädda personer sitter och samtalar.

Samtalsstöd

I olika faser av livet kan du behöva en medmänniska att samtala med. I kyrkan finns både diakoner, präster och socionomer med utbildning för att samtala. Det är kostnadsfritt och sekretess gäller. Här hittar du uppgifter.

Samtalsstöd i olika faser i livet

• Om du mår psykiskt dåligt
  • Om du funderar på livet och/eller din relation
  • Om du har problem med personer i din familj eller på ditt arbete
  • Om du förlorat någon anhörig eller nära vän

Samtalsstöd går att få när du är ung, mitt i livet eller äldre. Alla samtal sker under tystnadsplikt och är gratis.

Längre ner på sidan hittar du kontaktuppgifter till präster och diakoner.

En vuxen håller en ungdoms händer i sina.

Samtalsstöd Ungdomar

Samtalsstöd för ungdomar. Fågelbergskyrkan, Östra Falkgatan 9. Onsdagar 15.30, 16.30 och 17.30. Samtalen är för dig mellan 13-19 år och är kostnadsfritt. Ring och boka.

En man i rosa skjorta spelar tvärflöjt. En blå fågel sitter på en gren bredvid.

Sorg

När du drabbas av sorg har du möjlighet att samtal och möta andra i samma situation, där du kan dela dina upplevelser.

På en klippa vid havet har en grupp personer slagit sig ner för att se på solnedgången.

Samtalsgrupp om sorg vid suicid

Samtalsgrupp om sorg efter att din närstående tagit sitt liv. Sex tillfällen. Planerad start 21 februari 2023. Ingen kostnad. Intresseanmälan senast 23 januari 2023.

Stöd & Omsorg

För dig som behöver dela tankar och prata med någon. Vi kan också erbjuda respektfulla samtal om din ekonomi eller stöd i kontakt med myndigheter.

En manlig präst pratar i mobiltelefon.

Jourhavande präst

Behöver du någon att prata med? Jourhavande präst lyssnar. Du kontaktar Jourhavande präst via telefon, digitalt brev eller chatt.