Präst eller Teolog - fokus Ideella & Fördjupning, 100%

Vi söker en Präst eller Teolog som vill arbeta med fokus på ideella och fördjupning för att leva ut evangeliet i Mölndal, en expansiv kommun nära Göteborg. Placering i Fässbergs församling, Mölndals pastorat. Ansökan senast 8 juni. Prel intervjudatum 15 juni.

Detta är en tjänst för Svenska kyrkan Mölndal, med placering i Fässbergs församling. Vi söker dig som brinner för ideellas engagemang och vill skapa vägar för fler att växa i sin tro. Möjligheten är stor att forma tjänsten efter eget hjärta och längtan.

vi söker dig som

• Vill arbeta för att fler ska känna sig hemma i gudstjänst och församlingsgemenskap.
  • Ser församlingen som en stor gemenskap där alla bidrar med sina gåvor och personligheter. Några råkar vara avlönade och kallas anställda, men i praktiken bygger vi församling tillsammans.
  • Har visioner kring ideella, fördjupning och nya vägar till tro.
  • Utöver redan befintlig vuxenverksamhet vill skapa sammanhang för unga vuxna.
  • Gillar kreativa lösningar och att hitta nya vägar i arbetet.

Din uppgift är att:

• Särskilt arbeta med församlingsgemenskap och fördjupning för vuxna i olika åldrar.
  • Samordna församlingens arbete med ideella, med särskilt fokus på gudstjänstgrupperna.
  • Tillsammans med arbetslag och ideella leva ut evangeliet och möta utmaningar i vår tid.
  • Undervisa och leda andakter.
  • Om du är präst ingår dessutom gudstjänster och kyrkliga handlingar.

Det här blir dina arbetskamrater

Övriga upplysningar:

Välkommen till ett härligt och aktivt arbetslag på 25 medarbetare. Fässbergs församling är en del av Mölndals pastorat som ligger precis söder om Göteborg. I församlingen finns tre kyrkor och två församlingshem. Församlingslivet är rikt, med många olika former av verksamhet.

Församlingens kyrkor och församlingshem fylls ständigt av människor i alla åldrar. Många ideella är engagerade i gudstjänster och verksamheter. Du kommer att ingå i församlingens team som jobbar med fokus vuxen.

Det underlättar om du har körkort. Tillträde enligt överenskommelse.

Ansökan senast 8 juni 2020. Preliminärt intervjudatum 15 juni.

Du skickar din ansökan till:

molndals.pastorat@svenskakyrkan.se

MER UPPLYSNINGAR OM TJÄNSTEN LÄMNAS AV församlingsherde johannes imberg.

Johannes Imberg

Präst - Församlingsherde Fässberg