Other languages with Google Translate

Världens fest för Världens barn!

29 september med start kl 11 på Möllan med gudstjänst där barnkörerna medverkar. Därefter massa aktiviteter i Mölndals stadshuspark, med insamling till Världens barn.

Efter den gemensamma gudstjänsten på Möllan kl 11:00 blir det massor av aktiviteter i Mölndals Stadshuspark.

• Bohusläns Big Band kommer och spelar kl 13:00.
  • Välgörenhetslopp med möjlighet att sponsra barnen som springer.

Mer information kommer allt eftersom.

Boka in dagen redan nu!

Mölndals-Posten skriver 8 augusti ”Världens fest för Världens barn i Stadshusparken>>”

Världens fest för världens barn i Stadshusparken

Söndagen den 29 september blir det stor fest med löplopp för världens barn, lekar och musik i Stadshusparken.

Det är Fässbergs, Kållereds och Stensjöns församlingar som håller i evenemanget för att samla in pengar till världens barn i samarbete med Radiohjälpen, Sveriges Television, P4 och 14 svenska biståndsorganisationer.

– Det är första gången vi själva är med och gör något för att uppmärksamma insamlingskampanjen, berättar Linda Knutsson, präst i Fässbergs församling.

– Målet är förstås både att samla in så mycket pengar som möjligt, men också att göra Mölndals barn och ungdomar intresserade av internationella frågor och sätta fokus på att det man gör faktiskt kan göra stor skillnad för andra.

Dagen inleds med gudstjänst i Möllan klockan 11 då pastoratets samtliga barngrupper och barnkörer kommer att medverka och sjunga, läsa texter och troligtvis även spela upp något drama, berättar Linda Knutsson.

– Gudstjänsten kommer att firas till den helige ängeln Mikaels minne och det blir förstås därför också ett änglatema rakt igenom. Därefter flyttar vi ut i Stadshusparken där vi kommer att anordna ett löplopp där både barn och några anställda av oss präster kommer att delta för att springa ett antal varv där alla medverkande har sponsorer som skänker pengar per varv man springer.

Det blir även musikunderhållning i parken av Bohuslän Big Band, samt matservering och en del anda sidoverksamheter som lekar, berättar Linda Knutsson, som förstås hoppas på stor uppslutning och vackert väder.

Camilla Moestedt

camilla.moestedt@molndalsposten.se

TV-sänd uppstart

Insamlingen Tillsammans för Världens Barn genomfördes första gången 1997 i ett samarbete mellan Radiohjälpen, SVT och sju organisationer. Efter en paus på ett par år återupptogs kampanjen år 2000 och har sedan dess genomförts årligen.

Sedan starten har kampanjen samlat in över 1,5 miljarder kronor till verksamheter som stärker barns rättigheter världen över.

Årets stora insamlingsdagar genomförs i år den 27-28 september samt 4-5 oktober, med tv-sänd gala i SVT fredagen den 27 september samt 4 oktober och med summering i SVT1 söndagen den 6 oktober.