Kontakt

Svenska kyrkan Mölndal Besöks- och postadress: Fässbergs församlingshem, Terrakottagatan 3b, 43142 Mölndal Telefon: +46(31)7619300 E-post till Svenska kyrkan Mölndal

Kyrkan kan hjälpa dig. Akut samtals- och krisstöd.

Söndagar för själ och hjärta

En spännande inre resa tillsammans som kan förändra våra liv på djupet. Utifrån Olle Carlssons bok Livsstegen träffas vi vid sex tillfällen under våren. Nästa träff 29 april kl 14 i Fågelbergskyrkan.

Stort fokus läggs i dessa tider på skönhet och hälsa. Vi ska uppnå lycka genom att hålla oss unga, hälsosamma och vackra. Risken är att vår inre hälsa hamnar i skymundan. Vad hjälper det en människa om hon är vacker på utsidan om hon är olycklig på insidan?

Låt oss göra en spännande inre resa tillsammans. De 12 stegen har sin utgångspunkt i ignatiansk andlighet, en visdom som under lång tid praktiserats i kloster. Stegen har influerat flera moderna terapiformer, bland annat KBT.
Vi värnar om integritet och använder oss av skrivövningar och delar med varandra endast det vi är mogna för.

Livsstegen är prästen och författaren Olle Carlssons egen tolkning och översättning av de 12 stegen som han skrivit tillsammans med sin hustru Fotiní Carlsson. Livsstegen och de 12 stegen kan alla använda, oavsett livsproblematik.

Träffarna sträcker sig över ett år i mysiga Fågelbergskyrkan.
Vårterminen: Söndagar kl 14: 4 feb, 18 feb, 4 mars, 15 apr, 29 apr och 27 maj.

Boken kan köpas vid första träffen till reducerat pris (100 kr).

Hjärtats tid kl 16

Efter träffen är du välkommen till en kortare, enkel och meditativ gudstjänst för liv och läkedom för vårt viktigaste centrum – hjärtat.

Anmälan och frågor till Marianne Mörk, präst.

Marianne Mörk

Präst - Stensjön