Other languages with Google Translate

Kontakt

Svenska kyrkan Mölndal Besöks- och postadress: Fässbergs församlingshem, Terrakottagatan 3b, 43142 Mölndal Telefon: +46(31)7619300 E-post till Svenska kyrkan Mölndal

Kyrkan kan hjälpa dig. Akut samtals- och krisstöd.

Se och tala film

Filmkväll med en stunds utrymme, över kvällsfika, att samtala med varandra om filmens innehåll, men också hur vi berördes av den.

Film kan vara tankeväckande, ställa frågor, ge pusselbitar till svar. Ibland ge igenkänning, ibland inblick i och ökad kunskap om och förståelse för mänskliga livssituationer utanför tittarens egen vardag- och kanske syresätta reflektioner över egna livet.

• Snön på Kilimanjaro (USA 1952)
    Trots att han har förlorat sitt jobb lever Michael ett lyckligt liv, sedan 30 år tillbaka med sin fru. En dag slås allting i spillror. De blir rånade och bundna och alla deras pengar som de sparat till en resa till Kilimanjaro försvinner. Chocken blir än större när de inser att rånet organiserades av en av Michels före detta arbetskamrater, Christophe, som sparkades samtidigt som Michel. Efter roman av E. Hemingway.
    Stensjökyrkan tisdag 9 september kl 18.30

• Doktor Glas (Sverige 1942)
    Om en läkare som ställs inför etiska kval när en kvinna ber om hjälp med att få sin man, den motbjudande pastor Gregorius, att sluta ha sex med henne. Filmen bygger på romanen Doktor Glas av Hjalmar Söderberg.
    Stensjökyrkan tisdag 23 oktober kl 18.30

• En vandring i solen (Sverige 1978)
    Tore åker på en charterresa till Cypern. Reseledaren heter Marion och hon söker kontakt med Tore, men han avvisar henne eftersom han vill vara i fred. På semesterorten blir de ändå förälskade. En grupp med tre damer där Vera ingår badar i havet en dag. Marion räddar Vera som håller på att drunkna, men omkommer själv under räddningsarbetet. Allt slutar i katastrof för Tore som blivit kär i Marion. Efter en roman av "Slas".
    Stensjökyrkan tisdag 6 november kl 18.30

• Dolda tillgångar (USA 2016)
    Verklighetsbaserat hyllat drama om de afroamerikanska kvinnor som under 1960-talet jobbade som ingenjörer, matematiker och assistenter på NASA. De bidrog i hög grad till USA:s framgångar i rymdkapplöpningen, men diskriminerades och nedvärderades på grund av sin hudfärg. "Dolda tillgångar" blev en stor publiksuccé och nominerades till tre Oscar, däribland bästa film.
    Stensjökyrkan tisdag 4 december kl 18.30

Marianne Mörk