Other languages with Google Translate

Kontakt

Svenska kyrkan Mölndal Besöks- och postadress: Fässbergs församlingshem, Terrakottagatan 3b, 43142 Mölndal Telefon: +46(31)7619300 E-post till Svenska kyrkan Mölndal

Kyrkan kan hjälpa dig. Akut samtals- och krisstöd.

Ingen information om döda i Mölndalsposten

Från och med 9 oktober kommer Svenska kyrkan Mölndal endast att läsa upp döpta, vigda och döda i de lokala gudstjänsterna.

Mölndalsposten skriver om beslutet:

Kyrkoherdarna Carl Sjögren och Ylva Leitzinger bestämt att kyrkorna inte längre offentligt ska redovisa den typen av information om församlingsmedlemmarna.

– Vi redovisar de här uppgifterna hela tiden, varje söndag i kyrkan. Men att vi fortfarande gör det i tidningsformat är en rest från statskyrkan då vi hade en medlemsandel på 100 procent. Nu är medlemsandelen under 60 procent, säger Carl Sjögren, kyrkoherde i Mölndals pastorat.

Han konstaterar att det mest rimliga är att Svenska kyrkan sprider de här uppgifterna i sina egna kanaler och inte i en mer allmänt spridd publikation som Mölndals-Posten. Han tycker också det är ologiskt att det bara är medlemmarna i just Svenska kyrkan som har synts för den stora allmänheten på Mölndals-Postens familjesidor.
-----------

läses upp i gudstjänsten

Svenska kyrkan i Mölndal fortsätter, som alltid, att läsa upp de döpta, de vigda och de avlidna som tillhör Svenska kyrkan i kyrkans gudstjänster.

Har du några frågor är du välkommen att höra av dig till pastorsexpeditionen. 031-761 93 00