Kontakt

Svenska kyrkan Mölndal Besöksadress: Fässbergs församlingshem, Terrakottagatan 3b, 43142 Mölndal Telefon: +46(31)7619300 E-post till Svenska kyrkan Mölndal

Kyrkan kan hjälpa dig. Akut samtals- och krisstöd.

Bli vår nya diakon med ett angeläget uppdrag

Mölndals pastorat söker diakon till Kållered och Stensjöns församlingar med inriktning på äldre, daglediga, integration och vårt ansvar på Migrationsverkets mottagningsenhet, Sagåsen.

Kållereds och Stensjöns församlingar utgör tillsammans med Fässbergs församling Mölndals Pastorat. Vi är inne i ett skeende där vi söker nya vägar för att än tydligare nå pastoratets mål om närvaro, angelägenhet och mod.

Tjänsten är förlagd och arbetsledd i Kållereds församling, men en del av arbetet kommer att ske i Stensjöns församling. I arbetslaget finns ytterligare en diakon som du kommer arbeta i nära samarbete med.

I tjänsten ligger att ha ansvar för det diakonala uppdraget i Stensjöns församling. I församlingen finns idag en väl fungerande verksamhet för äldre och daglediga som vi vill att du är med och fortsätter utveckla. Inom församlingen finns också ett större äldreboenden där vi vill utveckla vår verksamhet och närvaro.

I Kållereds församling finns  Migrationsverkets mottagningsenhet för västra Sverige, Sagåsen, där du kommer att vara ansvarig för att organisera ideella och andra engagerade i den klädutdelning vi som församling ansvarar för. I tjänsten ligger även att tillsammans med övriga medarbetare utveckla det integrationsarbetet som pastoratet ser som en prioriterad verksamhet.

Vi förutsätter att du:

• Är diakonvigd i Svenska kyrkan

• Har förmåga att planera, strukturera och utveckla verksamhet

• Är lyhörd och har integritet

• Har erfarenhet av att leda och organisera grupper

• ”Brinner” för flyktingarbete, integration och äldre

• Gillar att samverka inom den egna organisationen och med externa partners

• Tycker det är roligt och utmanande att tänka nytt och arbeta i två församlingar

• Har körkort samt tillgång till bil

Tjänsten är en tillsvidareanställning med tillträde efter överenskommelse. För tjänsten krävs att du är utåtriktad, har lätt för att knyta nya kontakter och har god förmåga att samarbeta.

Vill du veta mera om tjänsten eller om oss är du välkommen att ringa församlingsherde Susanne Olbing, 031-761 93 71.

Facklig företrädare för Kyrkans Akademikerförbund är Annika Svensson, 0706-462293 och för Vision Carina Widell, 0705-146056.

Din ansökan med meritförteckning och löneanspråk sändes senast 12 januari via e-post till Mölndals pastorat eller till Mölndals pastorat, Terrakottagatan 3 B, 431 42  Mölndal.

Susanne Olbing

Präst - Församlingsherde Kållered