Foto: Karin Rosander

Kyrkomusiker, Fässbergs församling, 100%

Fässbergs församling, strax utanför Göteborg, söker driven och engagerad kyrkomusiker med stort hjärta för församling. Sista ansökningsdag 7 juni 2021.

Kyrkomusiker – Fässbergs församling, 100%

I tjänsten ingår att:

Foto: Karin Rosander
  • Tillsammans med övriga musiker ansvara för den musikaliska utvecklingen i församlingen.
  • Gudstjänster och kyrkliga handlingar.
  • Leda körverksamhet (bl.a. en kör med i nuläget 60 sångare).
  • Ansvara för och medverka i konserter och musikaliska arrangemang i kyrkan.
  • Kreativt se nya vägar för musiken.

Vi söker en kyrkomusiker som:

• har stor kompetens och erfarenhet av kyrkomusik (vi söker i första hand rätt person, men du bör vara kantor, organist eller ha motsvarande examina).
  • har erfarenhet och kompetens inom liturgiskt & solistiskt orgelspel samt körledning.
  • är nyfiken och nytänkande.
  • är van att arbeta både självständigt och i nära samarbete med andra.
  • vill arbeta kreativt med musiken så att fler upptäcker och känner sig hemma i gudstjänst och församlingsgemenskap.
  • ser möjligheter och gillar att hitta nya vägar i arbetet.
  • har ett hjärta för Svenska kyrkans tro och gudstjänstliv.

Kompetens och erfarenheter som leder utför det klassiska värderas högt. Hit kan exempelvis höra erfarenhet av att leda pop- och gospelkörer, med mera.

Övriga upplysningar:

Välkommen till ett härligt och aktivt arbetslag på 25 medarbetare. I arbetslaget finns tre kyrkomusiker. En av organisterna går i pension och vi söker nu hennes efterträdare.

Fässbergs församling är en del av Mölndals pastorat som ligger precis söder om Göteborg. Församlingens kyrkor och församlingshem fylls ständigt av människor i alla åldrar. Församlingslivet är rikt, med många olika former av gudstjänster och verksamheter, samt ett stort engagemang av ideella.

I församlingen finns tre kyrkor och två församlingshem.

I musikverksamheten finns 5 vuxenkörer, 4 barnkörer och totalt ca 220 körsångare. Fässbergs kyrka är huvudkyrka och där finns också församlingens stora orglar.

Läktarorgeln är en Magnusson från 1974 med 35 stämmor och 3 manualer, och kororgeln är en alldeles ny Allen digitalorgel med 50 stämmor och även den 3 manualer.

Det underlättar om du har körkort. Tillträde under hösten 2021.

Sista ansökningsdag 7 juni.

Intervjudatum: 9, 10 och 14 juni.

Du skickar din ansökan till:

molndals.pastorat@svenskakyrkan.se

eller:

Terrakottagatan 3B
431 42 Mölndal

Mer upplysningar om tjänsten

Lämnas av församlingsherde Johannes Imberg, organist Karin Rosander eller kyrkoherde Carl Sjögren. (se kontaktuppgifter nedan)

Scrolla ner för att se musikklipp med kör och arbetslag.

Johannes Imberg

Präst - Församlingsherde Fässberg