Kontakt

Svenska kyrkan Mölndal Besöksadress: Fässbergs församlingshem, Terrakottagatan 3b, 43142 Mölndal Telefon: +46(31)7619300 E-post till Svenska kyrkan Mölndal

Kyrkan kan hjälpa dig. Akut samtals- och krisstöd.

Konfirmation - minnen för livet!

Varje år säger mängder med 15-åringar att konfirmationstiden är det bästa de gjort. Vi hoppas att du ska känna samma sak!

Fässbergs, Kållereds och Stensjöns församlingar har ett brett utbud av olika konfirmandgrupper.

Just nu är årets konfirmandgrupper i full gång. Samtidigt har vi redan börjat planera och förbereda inför nästa år!

Under maj 2018 är det dags för dig som är född 2004 att anmäla dig till konfirmation läsåret 2018/2019. I slutet av april kommer de konfirmandgrupperna att publiceras här på hemsidan, och i maj skickar vi ut vår konfirmandbroschyr via posten. Håll ögonen öppna!

Har du frågor, kontakta Johannes Imberg, 0738-52 04 63.

Läs mer om och inspireras av de grupper som pågår detta läsåret.

Här träffas vi

FÄSSBERGS KYRKA & FÖRSAMLINGSHEM
Terrakottagatan 3 B
431 42 Mölndal

APELGÅRDENS KYRKA
Knäckepilsvägen 32
428 37 Kållered

STENSJÖKYRKAN
Gunnebogatan 18
431 66 Mölndal

FÅGELBERGSKYRKAN
Östra Falkgatan 9
431 33 Mölndal

Sagt om tiden som konfirmand

Bild: Alex & Martin/Ikon

”Gemenskapen var varm, som en stor kram. Man fick vara sig själv.”

”Det bästa är att få upptäcka mer av världen, Gud och sig själv. Att få sådana häftiga minnen.”

”Det bästa var gemenskapen, nya vänner, att få samtala om tron tillsammans, andakterna, alla skratt. Allt!”

”Jag har lärt mig att det är viktigt att våga vara sig själv och att våga berätta om det som är jobbigt.”

”Jag har upptäckt att jag är älskad vad som än händer.”

”Undervisningen var väldigt bra! Den var spännande, jag blev nyfiken, ville veta mer.”

”Lägret var grymt! Alltså, grymt sammanfattar egentligen allt. Grymt bra, grymt roligt, och så vidare.”

”Konfirmationen var mäktig! Man kände sig stolt inför alla släktingar och vänner. Och det kändes verkligen att vi som konfagäng hade lärt känna varandra.

Vanliga frågor om konfirmandtiden

• Måste jag tro på Gud?
    Det räcker att du är nyfiken på vad eller vem Gud är och att du vill veta mer. Tillsammans pratar vi och gör saker för att fundera kring vad tro är.
  • Måste jag gå i kyrkan varje söndag?

Du ska gå på 15 gudstjänster under din konfirmationstid. En del är på söndagar och andra är någon vardagskväll.
  • Finns det en grupp för mig med särskilda behov?
    Vi vill att din konfirmationstid ska bli bra. Om du har några särskilda behov, kontakta oss gärna.
  • Måste jag vara döpt?

I nästan varje grupp finns ungdomar som inte är döpta. Konfirmationstiden är till för att du ska få tid till att prata, fundera och uppleva det som har med livet och den kristna tron att göra. Om du inte är döpt när du börjar konfirmera dig så erbjuds du att bli det under årets gång.
  • Vad är det bästa med att vara konfirmand?

De flesta svarar gemenskapen och allt det roliga vi hittar på. Ytterligare andra uppskattar möjligheten att göra och prata om sådant man aldrig skulle gjort annars. Många svarar att andakterna eller lägren är det som gjort starkast intryck. Konfirmationstiden brukar innebära minnen för livet!
  • Kostar det något?
    De flesta grupper är gratis. Några grupper har en avgift. Skulle den avgiften vara ett problem, kontakta oss så löser vi det tillsammans.