Svenska kyrkan Mölndal

Prata med oss

Kontakt

Svenska kyrkan Mölndal Besöks- och postadress: Fässbergs församlingshem, Terrakottagatan 3b, 43142 Mölndal Telefon: +46(31)7619300 E-post till Svenska kyrkan Mölndal

Jourhavande präst

Kyrkan kan hjälpa dig. Akut samtals- och krisstöd.

Fira gudstjänst

Gudstjänsten är en möjlighet att tillsammans med andra få växa och utvecklas i sin tro. Eller att bara vara, stilla, i mötet.

Fira gudstjänst i Mölndal och Kållered

Ända sedan kyrkans födelse har det firats gudstjänster. Vi består av både en kropp och en själ, som precis som kroppen har sina behov av omvårdnad och näring.

Varje vecka finns en massa tillfällen till andakt, bön och gudstjänst i Fässberg, Kållered och Stensjön. Tillfällen till mötet med dig själv, dina medmänniskor och Gud.

 

Gudstjänst är ett möte med den Helige, där vi reflekterar över och reagerar på den helighet eller brist på helighet som vi främst mött någon annanstans, nämligen i det vanliga livet.

Stefan Risenfors

Kyrkor och gudstjänster

Toltorpskyrkan

Dalgångsgatan 2, Mölndal
Gudstjänst varje söndag kl 16.

Krokslättskyrkan

Åbäcksgatan 17, Mölndal
Gudstjänst en söndag i månaden kl 11. Utställningen Gränsland, läs mer här.

Fässbergs Mariagård

Prästgårdsg. 26, Pedagogen Park, Mölndal
Kvällspsalm varannan torsdag ca kl 19 i samband med Öppna familjen som börjar kl 17. 

Sjukhuskyrkan

SU Mölndal, Göteborgsvägen, Mölndal
Veckomässa onsdagar kl 15.

Fässbergs kyrka

Terrakottagatan 3B, Mölndal
Gudstjänst varje söndag kl 11 (söndagsskola varannan söndag), musikgudstjänst eller temagudstjänst vissa söndagar kl 18, öppen kyrka tisdag-fredag kl 11.15-13, dopgudstjänst lördag kl 13. Onsdagar lunchmusik kl 12, veckomässa kl 18.30 och tyst inre bön (meditation) kl 19.15.

Fässbergs församlingshem

Terrakottagatan 3B, Mölndal
Sinnesroandakt varannan måndag kl 17.30 i samband med bibelgrupp som börjar kl 18 (program kl 19).

Stensjökyrkan

Gunnebogatan 18, Mölndal
Gudstjänst varje söndag kl 10 (söndagsskola varje vecka), musikgudstjänst eller temagudstjänst vissa söndagar kl 18 och middagsbön onsdagar kl 12, i samband med Stensjöträffen. Veckomässa onsdagar kl 18.30.

Fågelbergskyrkan

Östra Falkgatan 9, Mölndal
Gudstjänst varannan söndag kl 16. Ca en gång i månaden är det Messy church. Läs mer här. Middagsbön torsdagar kl 12, i samband med Fågelbergsträffen.

Apelgårdens kyrka

Knäckepilsgatan 32, Kållered
Gudstjänst varje söndag kl 11.

Kållereds kyrka

Norra kyrkvägen, Kållered
Vid en del storhelger och under sommarmånaderna är vi i vackra Kållereds kyrka. Läs mer om Vägkyrka i juli här. Taizebön firas också vissa söndagar. Håll utkik i kalendern!