Filmklubb - Fässberg

OBS! FULLBOKAD! Under vårterminen blir det filmklubb i Fässbergs församlingshem. Tisdagarna 19 januari, 2 februari, 2 mars och 16 mars kl 18-21 är du välkommen att med filmens hjälp mötas och samtala om livet. Anmälan.

OBS! Vårterminens Filmklubb är fullbokad! Håll utkik här på hemsidan efter kommande grupper!

Vi tittar på filmerna Corpus Christi (Polen), Porträtt av en kvinna i brand (Frankrike), Give me liberty (USA) och Den gröna cykeln (Saudiarabien).

För dig som är 18 år och äldre. Anmälan görs för hela filmterminen till Hanna Bothén på hanna.bothen@svenskakyrkan.se . Fika till självkostnadspris.

Se film och prata liv

Under vårterminen blir det filmklubb i Fässberg. Fyra tillfällen att titta på film tillsammans och sedan, över en fika, få möjlighet att dela tankar som väckts.

Länk till program i pdf-format.

19 januari - Corpus Christi

Daniel flyttar, efter frigivningen från ett avtjänat straff på en ungdomsanstalt, till en liten by där han strax efter ankomsten drar en vit lögn om att han är präst. Det leder till att han blir bygdens spirituella auktoritet. Byn bär på ett kollektivt sår och Daniel tar på sig uppgiften att läka det. Plötsligt får hans liv mening! Baserad på verkliga händelser och Oscarsnominerad.
Bartosz Bielenia in Boze Cialo (2019)

2 februari - Porträtt av en kvinna i brand

Bretagne, Frankrike, 1760. Konstnären Marianne har fått i uppdrag att göra ett porträtt av Héloïse, som ska giftas bort och den presumtiva brudgummen vill se hur hon ser ut. Men hon vill inte gifta sig och Marianne måste måla henne i smyg. Mellan de två kvinnorna växer en intimitet och attraktion fram. De delar Héloïses första och sista ögonblick av frihet, allt medan Marianne målar det porträtt som ska avsluta allt.

2 mars - Give me liberty

En munter, rörande och livsbejakande komedi om Vic som kör färdtjänst i Milwaukee, USA:s mest segregerade stad. Det är inte bara de äldre och funktionsvarierade som räknar med Vic. Mellan körningarna måste han hindra sin morfar från att sätta eld på köket, flytta en soffa, rädda en diabetiker och köra alla sina ryska släktingar och grannar till en begravning. Medan chefen skriker att Vic missköter sitt jobb, skriker alla andra efter hjälp. De räknar med Vic – och Vic har aldrig hjärta att säga nej.

16 mars - Den gröna cykeln

Tio-åriga Wadjda drömmer om en grön cykel men i Saudiarabien är det inte tillåtet för små flickor att cykla omkring på gatorna. Medan hennes mamma är upptagen med att övertyga pappan att inte ta sig en andra fru passar Wadjda på att försöka skaffa pengar så att hon kan köpa cykeln själv. Haifaa Al Mansour är Saudiarabiens första kvinnliga regissör.

Hanna Bothén

Pedagog - Fässberg