Other languages with Google Translate

Dans i närvaro och bön

I en tid där stress och brist på återhämtning gör att vi blir frånkopplade både vår egen röst och Guds inbjuds du. Du behöver inte ha någon tidigare erfarenhet av dans. Rörelserna är inte till för uppvisning, utan närvaro, lyssnande och lekfullhet.

Dans i närvaro och bön

Kyrkans tro är att människan är kropp, själ och ande. Ingen del är viktigare än den andra, och i dansen får hela människan plats. Under träffarna dansar vi oss in i lyssnande och uppmärksamhet på oss själva och Guds röst. Vi börjar med individuell rörelse, för att sedan fortsätta i kollektiv cirkeldans.

Du behöver inte ha någon tidigare erfarenhet av dans. Rörelserna är inte till för uppvisning, utan närvaro, lyssnande och lekfullhet. För att du inte ska behöva tänka på att ordna middag finns också möjlighet att börja gemenskapen med en enkel måltid.

Ansvariga:

• Linda Knutsson, präst i Fässbergs församling
  • P-O Dalnäs, koreograf och dans- och rörelseledare

FÖR VILKA?

Alla som vill bli mer närvarande i sig själva och närma sig Gud genom bön i rörelse. Oavsett ålder, kön eller kroppsfunktionalitet.

NÄR?

Varannan tisdag (ojämna veckor) med start den 24 september och avslut den 3 december (6 ggr). Måltiden börjar 17.30 och dansen 18.00. Slutar 19.30.

VAR?

Måltiden äger rum på Mariagården, Prästgårdsgatan 26 (några steg ifrån där vi sedan dansar). Dansen är i Fässbergs kapell, Stubbåkersgatan 22 Mölndal. Om du åker kollektivt är närmaste hållplats Jolen Norra. Det finns även parkering utanför kapellet, om så behövs.

KOSTNAD:

Dansen är gratis. Om du önskar äta kostar det 40 kr/träff. Swish eller kontanter går bra.

ANMÄLAN:

Senast den 13 september. Maxantalet är 15 personer och boende i Mölndal har företräde. I annat fall gäller principen ”först till kvarn”.

Anmälan till Dans i närvaro och bön. Max antal 15 personer. Du får meddelande om du kommit med av Linda Knutsson.

Jag önskar äta innan dansen.

Vi kommer att spara dina uppgifter, i vårt register Kyrksam, som är GDPR-anpassat, för att kunna administrera gruppen, samt göra en ny inbjudan inför våren. Därefter tas uppgifterna bort.

Linda Knutsson

Präst - Fässberg