Kontakt

Svenska kyrkan Mölndal Besöksadress: Fässbergs församlingshem, Terrakottagatan 3b, 43142 Mölndal Telefon: +46(31)7619300 E-post till Svenska kyrkan Mölndal

Kyrkan kan hjälpa dig. Akut samtals- och krisstöd.

Bli fadder

Lär känna en ung människa med drömmar om framtiden, saknad efter familj och nyfikenhet på livet! Räddningsmissionen och Mölndals stad har en fadderverksamhet tillsammans med Svenska kyrkan.

Bli fadder till en ensamkommande ungdom

Som fadder får du lära känna en ung människa som kommit till Sverige som ensamkommande.  En ung människa med drömmar om framtiden, saknad efter familj och nyfikenhet på livet. Ungdomen har aktivt ansökt om att få en fadder och längtar efter nya kontakter och att kunna ta steg in i det svenska samhället.

Fadderverksamheten är ett samarbete mellan Mölndal stad, Svenska Kyrkan och Göteborgs Räddningsmission.

Läs mer om fadderverksamheten och hur du ansöker om att bli fadder här: www.raddningsmissionen.se/verksamhet/bli-fadder

Trots att det inte längre kommer så många ensamkommande ungdomar till Sverige, är behovet av faddrar stort för de ungdomar som är mellan 14-18 år och bor på någon av kommunens gemensamma boenden. Ensamkommandes kontakt med det svenska samhället är ofta är ganska liten. Många ungdomar önskar mer kontakt med svenskar och att få ta del av ett naturligt vardagsliv.

- Vi som jobbar med fadderprojektet hör många fina berättelser från både personal, faddrar och ensamkommande om vad det betyder att ha en fadder. För någon blir det en trygg relation med en "mormor & morfar" i Sverige. För någon annan som saknar sina småsyskon blir det en möjlighet att vara del i en ny syskonskara. För vissa innebär fadderrelationen en stor hjälp när det gäller att träna svenska språket eller få en ingång till praktikplats eller extrajobb.

Att vara fadder är helt frivilligt och sker på deltagarnas villkor. Kanske träffas man en gång i månaden och bara umgås under enkla former, eller så har man en tätare kontakt.

Varmt välkommen med din ansökan!

www.raddningsmissionen.se/verksamhet/bli-fadder