Så påverkar Corona oss

Många känner oro över spridningen av coronaviruset, vilket är helt förståeligt. Mjällby församling följer händelseutvecklingen och Folkhälsomyndighetens rekommendationer. För närvarande tillåts högst 50 personer befinnas sig i våra lokaler (inklusive tjänstgörande personal) vid varje sammankomst. (Regeringsbeslut 2020-03-27) Här kan du se förändringar i vår verksamhet just nu

Uppdaterad 2020-09-10!

När du besöker oss

Vi vill att alla ska känna sig trygga att gå till församlingarnas gudstjänster och verksamheter. Mjällby församling följer därför händelseutvecklingen och Folkhälsomyndighetens rekommendationer, som just nu bedömer risken för spridning mycket hög. Med hänsyn till varandra ber vi dig därför att stanna hemma om du har vistats i riskområden eller känner av symptom.

Våra verksamheter:

Huvudgudstjänst med mässa firas utan nattvard och istället gudstjänst

Torsdagsträffens program kommer att planeras senare

Följande verksamheter är inställda:

All körverksamhet ställer in sina övningar, tills vidare

Vi ställer in planerade gudstjänster på äldreboenden i församlingen, tills vidare

Kyrkkaffe i samband med gudstjänst är inställt tills vidare

Nya/insatta verksamheter:

Är det något du tror att vi kan hjälpa dig med? Vi finns här för stod och samtal, du kan ringa oss varje helgfri vardag kl. 10-12 på telefonnummer 0456-500 21.

Tänk gärna på:

Hälsa på varandra, men ta inte i hand. Vi uppmanar till god hygien och med en extra tanke om att vara rädda om varandra.

Tillsammans kan vi hjälpas åt med att hindra spridningen av Coronaviruset:

Tvätta händerna ofta med tvål och varmt vatten; före måltid, mathantering och efter ett toalettbesök. Handsprit kan vara ett alternativ när du inte har möjlighet till handtvätt. Undvik att röra vid ansiktet eller ögonen och undvik nära kontakt med sjuka människor. Genom att hosta och nysa i armvecket eller i en pappersnäsduk hindrar du smitta från att spridas i din omgivning eller från att förorena dina händer.

Stanna hemma när du är sjuk för att undvika att smitta människor på bussen, arbetet eller där du är nära andra.

Håll dig uppdaterad vida Folkhälsomyndigheten och UD:s webbsidor och appar. (Källa: Folkhälsomyndigheten)