Så påverkar Corona oss

Från och med tisdagen den 24 november tillåts högst 8 personer (exklusive tjänstgörande personal) vid varje sammankomst. (Regeringsbeslut 2020-11-20) Här kan du se förändringar i vår verksamhet just nu - Uppdaterad 2021-01-12!

Planerade verksamheter kan inte genomföras

Från och med 24 november är sammankomster med fler än åtta personer förbjudna. Därför kan vi inte genomföra verksamheter, gudstjänster och konserter som planerat.

Så här gör vi i stället

Kyrkorna i Ysane och Mjällby är öppna för enskilda besök alla vardagar kl. 9-15. Söndagar och helgdagar ringer klockorna vid gudstjänsttid i den kyrka där gudstjänst skulle firas enligt schemat. Kyrkan är då bemannad och öppen för besök men högst åtta personer får vara i kyrkan samtidigt. Vi uppmärksammar dagens ämne i textläsning, bön och sång. Du är välkommen att be med oss på den plats där du befinner dig även om vi inte kan vara tillsammans i kyrkan.

Kyrkliga handlingar

Dop, vigslar och begravningar genomför vi med hänsyn till gällande regler. Antalet deltagare måste begränsas och församlingen lånar inte ut lokal för samling efteråt.

Är det något du tror att vi kan hjälpa dig med?

Vi finns här för stod och samtal, du kan ringa oss varje helgfri vardag kl. 10-12 på telefonnummer 0456-500 21.

Tänk gärna på:

Hälsa på varandra, men ta inte i hand. Vi uppmanar till god hygien och med en extra tanke om att vara rädda om varandra.

Tillsammans kan vi hjälpas åt med att hindra spridningen av Coronaviruset:

Tvätta händerna ofta med tvål och varmt vatten; före måltid, mathantering och efter ett toalettbesök. Handsprit kan vara ett alternativ när du inte har möjlighet till handtvätt. Undvik att röra vid ansiktet eller ögonen och undvik nära kontakt med sjuka människor. Genom att hosta och nysa i armvecket eller i en pappersnäsduk hindrar du smitta från att spridas i din omgivning eller från att förorena dina händer.

Stanna hemma när du är sjuk för att undvika att smitta människor på bussen, arbetet eller där du är nära andra.

Håll dig uppdaterad via Folkhälsomyndigheten och UD:s webbsidor och appar. (Källa: Folkhälsomyndigheten)