Så påverkar Corona oss

Många känner oro över spridningen av coronaviruset, vilket är helt förståeligt. Mjällby församling följer givetvis regeringens och Folkhälsomyndighetens beslut och rekommendationer. Uppdaterad 2022-01-19!

Nya regler fr.o.m. 19 januari

Från och med den 19 januari gäller nya föreskrifter och allmänna råd från Folkhälsomyndigheten om särskilda begränsningar för att förhindra spridningen av Covid-19.

Högst 50 personer vid gudstjänster/sammankomster

Högst 50 sittande personer tillåts befinna sig i våra lokaler (inklusive tjänstgörande personal) vid varje gudstjänst/sammankomst, utan uppvisande av Covid-pass (vaccinationsbevis).

Högst 20 personer vid privata sammankomster

Högst 20 sittande personer tillåts befinna sig i våra lokaler vid privata sammankomster, exempelvis dopkalas. Undantag görs för minnesstunder i samband med begravningar, då 50 personer tillåts.

Covid-pass (vaccinationsbevis)

Vid de tillfällen då vi väntar många deltagare kommer vi att kräva uppvisande av Covid-pass (vaccinationsbevis) och legitimation.

Kom i god tid vid dessa tillfällen, vi kontrollerar Covid-pass (vaccinationsbevis) och legitimation före insläpp!

Vaccinationsbevis kan beställas med hjälp av bank-id på www.covidbevis.se

Saknar du bank-id (e-legitimation) behöver du fylla i en blankett som laddas ner från E-hälsomyndighetens webbplats www.ehalsomyndigheten.se/covidbevis

Behöver du hjälp att skaffa beviset kan du ringa till pastorsexpeditionen på telefonnummer 0456-500 21 (måndag-fredag kl. 10-12) så hjälper vi dig!

Mer information kommer i tidningarnas predikoturer, på anslagstavlorna vid våra kyrkor i Mjällby/Ysane och på församlingens Facebook-sida: www.facebook.com/mjallbyforsamling

Tänk gärna på:

Hälsa på varandra, men ta inte i hand. Vi uppmanar till god hygien och med en extra tanke om att vara rädda om varandra.

Tillsammans kan vi hjälpas åt med att hindra spridningen av Coronaviruset:

Tvätta händerna ofta med tvål och varmt vatten; före måltid, mathantering och efter ett toalettbesök. Handsprit kan vara ett alternativ när du inte har möjlighet till handtvätt. Undvik att röra vid ansiktet eller ögonen och undvik nära kontakt med sjuka människor. Genom att hosta och nysa i armvecket eller i en pappersnäsduk hindrar du smitta från att spridas i din omgivning eller från att förorena dina händer.

Stanna hemma när du är sjuk för att undvika att smitta människor på bussen, arbetet eller där du är nära andra.

Håll dig uppdaterad via Folkhälsomyndigheten och UD:s webbsidor och appar. (Källa: Folkhälsomyndigheten)