Så påverkar Corona oss

Från och med den 15 juli ändras reglerna för sammankomster. Vi följer händelseutvecklingen och Folkhälsomyndighetens rekommendationer. Här kan du se förändringar i vår verksamhet just nu. Uppdaterad 2021-07-23!

Nya regler fr.o.m. 15 juli

I enlighet med gällande regler kommer gudstjänst att firas på de tider och platser som vi har planerat med max antal 300 deltagare (med anvisad plats, inomhus).

Sommarens verksamhet

Program för sommarkonserter, höstens Torsdagsträffar och barnverksamhet kommer att bestämmas längre fram.

Mer information kommer i tidningarnas predikoturer, på anslagstavlorna vid våra kyrkor i Mjällby och i Ysane, på församlingens hemsida: www.svenskakyrkan.se/mjallby  och Facebook-sida: www.facebook.com/mjallbyforsamling

Kyrkliga handlingar

Dop, vigslar och begravningar genomför vi med hänsyn till gällande regler.

Tänk gärna på:

Hälsa på varandra, men ta inte i hand. Vi uppmanar till god hygien och med en extra tanke om att vara rädda om varandra.

Tillsammans kan vi hjälpas åt med att hindra spridningen av Coronaviruset:

Tvätta händerna ofta med tvål och varmt vatten; före måltid, mathantering och efter ett toalettbesök. Handsprit kan vara ett alternativ när du inte har möjlighet till handtvätt. Undvik att röra vid ansiktet eller ögonen och undvik nära kontakt med sjuka människor. Genom att hosta och nysa i armvecket eller i en pappersnäsduk hindrar du smitta från att spridas i din omgivning eller från att förorena dina händer.

Stanna hemma när du är sjuk för att undvika att smitta människor på bussen, arbetet eller där du är nära andra.

Håll dig uppdaterad via Folkhälsomyndigheten och UD:s webbsidor och appar. (Källa: Folkhälsomyndigheten)