Österlenarna Knut och John underhåller på Torsdagsträffen 2016-03-10
Foto: Anette Olofsson

Diakoniverksamheten i Mjällby

Diakoni är ett sätt att omsätta kyrkans budskap i praktisk handling. Diakonin är en del i alla gudstjänster och verksamheter. Vill du ha besök eller prata med någon? Ring diakoniassistent Marie Nilsson, på telefon 0456-566 03. Telefontid: Tisdagar och torsdagar kl. 10.00-12.00.

Välkommen till vår verksamhet!

Trivselpromenad

Onsdagar kl. 10.00

Start & stopp utanför Mjällby församlingshem.

Kläder efter väder! Efter promenaden bjuder vi på kaffe med dopp.

Torsdagsträffen (dagledigträff)

Vanligtvis andra torsdagen i månaden kl. 14.00 i Mjällby församlingshem. Programmet består alltid av en inledande andakt, underhållning eller föredrag och kaffeservering med hembakat. Pris: 20 kronor/gång. Varje år åker vi på en kortare dagsutfärd. De församlingsbor som inte själva kan ta sig till församlingshemmet i Mjällby, brukar vi hämta. Det finns också möjlighet att beställa taxi till en reducerad kostnad. Till Torsdagsträffen är alla välkomna och ingen föranmälan krävs (utom till utfärden).

Program hösten 2021:

Torsdagen den 14 oktober

Duon Göthez - Stephan Angsbo och Olle Stanleysson - spelar och sjunger

Torsdagen den 11 november

”Gott & Blandat” - musikaliska godbitar med Mikael Brorsson

Torsdagen den 9 december

Julfest, ta med en julklapp värd ca 40 kronor så byter vi klappar

Nyhet! Sopplunch!

Kl. 12.00 i Mjällby församlingshem, programmet består alltid av andakt, soppa, kaffe och kaka. Pris: 30 kronor/gång.

Datum hösten 2021:

Torsdagen den 28 oktober

Torsdagen den 25 november

Torsdagen den 23 december (julmys med gröt & skinkmacka)

Drop-in-fika i MJällby kyrka

Fredagar kl. 13.00-15.00

Kom in och ta en kopp kaffe och prata en stund. Vid ceremoni i kyrkan träffas vi i Stenlängan.

Diakonigruppen (besöksgrupp)

I Diakonigruppen samlas regelbundet de frivilligt engagerade inom diakoniverksamheten. Här förs samtal om uppgiften som hembesökare i kyrkans tjänst, med stöd av församlingens kyrkoherde Patrik Carlsson och diakoniassistent Marie Nilsson.

Diakonigruppen medverkar också vid gudstjänster på särskilda boenden och bjuder in de boende tillsamlingar i församlingens lokaler.