Österlenarna Knut och John underhåller på Torsdagsträffen 2016-03-10
Foto: Anette Olofsson

Diakoniverksamheten i Mjällby

Diakoni är ett sätt att omsätta kyrkans budskap i praktisk handling. Diakonin är en del i alla gudstjänster och verksamheter.

Diakoniverksamheten inom Mjällby församling erbjuder bland annat:

Torsdagsträffen (dagledigträff)

Vanligtvis andra torsdagen i månaden kl. 14.00 i Mjällby församlingshem. Programmet består alltid av en inledande andakt, underhållning eller föredrag och kaffeservering med hembakat. Det är också försäljning av lotter som ger ett extra tillskott till Svenska kyrkans internationella arbete. Varje år åker vi på en kortare dagsutfärd. De församlingsbor som inte själva kan ta sig till församlingshemmet i Mjällby, brukar vi hämta. Det finns också möjlighet att beställa taxi till en reducerad kostnad. Till Torsdagsträffen är alla välkomna och ingen föranmälan krävs (utom till utfärden).

Diakonigruppen (besöksgrupp)

I Diakonigruppen samlas regelbundet de frivilligt engagerade inom diakoniverksamheten. Här förs samtal om uppgiften som hembesökare i kyrkans tjänst, med stöd av församlingens kyrkoherde Patrik Carlsson och diakoniassistent Marie Nilsson.

Diakonigruppen medverkar också vid gudstjänster på särskilda boenden och bjuder in de boende tillsamlingar i församlingens lokaler.

Om du har några frågor angående diakoniverksamheten kan du höra av dig till vår diakoniassistent Marie Nilsson, på telefon 0456-566 03.