Musikgudstjänst i Kyrkans Hus söndagen den 10 sept kl. 18:00

Det glada budskapet från den kristna underbara sångskatten förmedlas med glöd och glädje av Torkel Selin och Tomas Bergius. Kända från TV:s "Minns du sången"

Minns du sången, SVT2 sände för några år sedan en serie program med titeln ”Minns du sången”. Torkel Selins medverkan gjort ett starkt intryck, bl.a. hans berättelse om sin döve son och hans sätt att använda teckenspråk i sin sång rörde många.

Allt började 1984 då Torkel fick tillfälle att göra ett eget TV-program med de kära kristna sångerna. Detta följdes rätt snart av ytterligare olika TV- och radioframträdanden, bl a Gospelsånger från Öland, där han medverkade i kråsskjorta och fluga. På radion hördes han i en uppskattad serie morgonböner, där varje morgon inleddes med hans egen sång "Gomorron Gud".

Torkel Selin ackompanjeras numer av Tomas Bergius. Tillsammans vill de båda sprida det glada budskapet och glädjen i deras framträdanden kan man inte ta miste på. För det är glädje det handlar om säger båda med gemensam mun. Glöd och glädje för det glada budskapet.

Tomas Bergius fick sin musikaliska utbildning vid Musikhögskolan Stockholm, där han avlade Musikdirektörs- och Högre Organistexamen. Så småningom följde teologiska studier vid Betelseminariet, Bromma och avskiljning som pastor för tidigare Svenska Baptistsamfundet. Därefter har han till lika delar fungerat som pastor i frikyrkan och organist i Svenska Kyrkan.

Kärleken till de så kallade läsar- och hemlandssångerna har gått som en röd tråd genom hans församlingstjänst och alltid funnits med på repertoaren, vare sig det handlat om olika konstellationer av körer, strängensembler, lovsångsteam och sångsolister som passerat under åren. Han ser fram emot att tillsammans med Torkel få fortsatt förvalta denna underbara sångskatt som blivit Torkels signum och som inte bara är sång för sångens skull, utan i högsta grad teologi, förkunnelse och ett väckelserop som vill beröra hungrande hjärtan.

Jan Sparring hade följande att säga, i sin krönika i Hänt i Veckan, om Torkel Selin: "Om ni ser att Torkel Selin ska komma till er kyrka och sjunga råder jag er att gå och lyssna till honom. Han är en folklig sångare med värme och innerlighet och en stor portion humor. Han kallas för kyrkans trubadur och sjunger gärna sånger av hans favorit, Lapp-Lisa. Om jag kallar honom för en manlig, modern Lapp-Lisa är det menat som beröm".

Var Torkel och Tomas än drar fram sprider de den värme som sitter så djupt rotad i det positiva budskap de företräder. Torkel är dessutom ensam i Sverige om att samtidigt sjunga och på teckenspråk tolka budskapet. Så passa på att lyssna och njut till deras sång och musik vid Kyrkans Hus, Kapellgatan 6 i Mellerud, söndagen den 10 september 2023 kl. 18.

Så varmt välkomna till oss och som Jan Sparring uppmanade i sin avslutning i krönikan kring Torkel i Hänt i Veckan: "Ser ni hans namn i kyrkoannonserna så gå dit! Bättre kan ni inte tillbringa ett par timmar i ert liv!"