S:t Matteus församling Besöksadress: Västmannagatan 92, 11343 STOCKHOLM Postadress: Box 23070, 10435 STOCKHOLM Telefon:+46(8)55521800 E-post till S:t Matteus församling

Övrigt på gång

”Stilla dagar” på Marielunds kursgård 10-13 feb

Stilla dagar innebär tid för återhämtning och fördjupning. Under dagarna ges tid för promenader, rekreation, gudstjänst, samtal och tystnad. Information och anmälan senast 24 januari på tel 08-555 218 12, eller maila ann.engstrom@matteus.org.

Litterärt föredrag: Elin Wägner och rösträttens garderob, 26 mars kl 18

År 1919 införde man lika och allmän rösträtt för kvinnor. Marianne Enge Swartz författare och journalist kommer att prata om Elin Wägner, med fokus på hennes kamp för kvinnlig rösträtt, en kamp där kvinnorna aldrig är rätt klädda!

Vårbasar och påskpyssel lördag 30 mars 13-16

Den årliga vårbasaren med handarbeten, rättvisemärkta varor, hembakat, lotteri, loppis och kafé. Intäkterna går till välgörande ändamål. Samtidigt är det påskpyssel för familjer.

Påskvandring ons 10 april 18.30

En spännande vandring för alla åldrar! Följ med på en vandring som sträcker sig över sex stationer både inomhus och utomhus, och är en upplevelse för alla sinnen. Vandringen tar cirka 30 minuter. Ingen anmälan.

Kilometerloppis på Karlbergsvägen sön 19 maj 11–15

1-km-loppis kommer för åttonde året i rad att hållas på Karlbergsvägen, mellan Norra Stationsgatan och Torsgatan. En livfull gatufest! Under dagen bjuds du in till musikstunder, högmässa, fika mm i Mikaelskapellet, som ligger mitt i vimlet. I samverkan med Birkagården m fl.

Volontär

Har du tid? Vill du engagera dig i någon av församlingens verksamheter? Kontakta diakon Ann Engström, tel 08-555 218 12.

Musiken i S:t Matteus

Konsertprogrammet för våren samt information om barnkörer, vuxenkörer, symfoniorkester mm står att läsa i en särskild folder; Musik i S:t Matteus. Foldern finns att hämta i församlingens alla kyrkor och samlingssalar.

Barn och Familj

Verksamhet för barn och deras familjer, inkl barnmusik, Öppen förskola etc finns beskrivet i foldern Barn & Familj i S:t Matteus. Foldern finns att hämta i församlingens alla kyrkor och samlingssalar.

Nyfiken på kristen tro

Är du intresserad av en samtalsgrupp där deltagarnas egna frågor står i centrum.

Kontakt: diakon Susanne Åberg, tel 08-555 218 13.

Kyrkans Familjerådgivning

Kyrkans familjerådgivning för Unga Vuxna 18–26 år erbjuder samtal individuellt eller i grupp för unga vuxna som söker hjälp med sina nära relationer. Det kan handla om relationen till en partner eller till föräldrar... sorgen efter en separation.. eller längtan efter en relation. Ett besökssamtal kostar 60 kr per samtal, och du kan få upp till 10 samtal. Läs mer på www.kyrkansfamiljeradgivning.org.