S:t Matteus församling Besöksadress: Västmannagatan 92, 11343 STOCKHOLM Postadress: Box 23070, 10435 STOCKHOLM Telefon:+46(8)55521800 E-post till S:t Matteus församling

Kyrkan renoveras

Just nu klär sig S:t Matteus kyrka i byggnadsställningar. Vad döljer sig bakom avspärrningen?

FASADRENOVERING av S:t Matteus kyrka

I början av september påbörjas en omfattande renovering av S:t Matteus kyrka. Ställningar har redan börjat monteras mot Dalagatan.

Fasadens kalksten ska ses över, restaureras och i många fall bytas mot ny sten. Detta gäller såväl släta som ornamenterade fasadstenar runtom kyrkan och ända upp i tornet.

Arbetena pågår cirka ett år framåt. En omsättning av hela den stora entrétrappan mot Vanadisvägen ingår och kanske det viktigaste och mest efterlängtade av allt: en tillgänglighetsramp till hissingången Dalagatan 80 ska byggas.

Arbetena har projekterats av Kyrkans Fastighetssamverkan Stockholm och generalentreprenör är M3 Bygg AB. Närkesten AB kommer leverera de stora mängderna kalksten.

Under restaureringen kommer den stora trappan, entrén mot Vanadisvägen, att plockas ner. Entré under byggtiden kommer att ske från Dalagatan samt i mindre utsträckning inifrån gården. Vi hoppas att verksamheten skall bli så lite lidande som möjligt, men ber i förhand om överseende där renoveringen orsakar lite extra stök.