Möte med Iwan Giertz

Iwan Giertz kommer från Sankta Clara kyrka och vikarierar under sommaren som kyrkoherde i S:t Matteus församling.

Bild: Jessica Mossberg

Iwan Giertz kommer från Sankta Clara kyrka och kommer under sommaren vikariera som kyrkoherde i S:t Matteus församling. I början av juni slutade Lars Jonsson som kyrkoherde och till hösten, 20 augusti, tillträder den nyvalda kyrkoherden, barn- och familjeprästen Petter Sundelius.

Iwan är en glad och ödmjuk person som brinner för det diakonala arbetet. I sin tidigare församling, Sankta Clara kyrka, fanns det väldigt många hemlösa och många kvinnor och missbrukare som hade det tufft i livet. Att tillsammans med församligen ge god hjälp till dessa människor har betytt mycket för Iwan.

Iwan tycker om att bjuda in till samtal och att umgås med församlingsbor. Under juli kan du träffa honom, och andra anställda i S:t Matteus församling, utanför S:t Matteus kyrka.

Idén till detta kom från en evangelietext som lästes på högmässan härom söndagen. Den handlade om hur alla hade så mycket att stå i och hade ursäkter att inte komma till den stora festen som Jesus bjudit in till. Då uppmanade Jesus till att gå ut på gator och torg och bjuda in alla till sitt hus - det finns platser kvar.

Varje tisdag, under juli, kl 10.30-12.30 står Iwan tillsammans med präster och volontärer vid kyrkans trappa, på Vanadisvägen 35, för att samtala och bjuda in till församlingens alla verksamheter. Välkommen!