S:ta Ceciliapriset 2018

2018 delas två pris ut. Årets vinnare av stiftets kyrkomusikaliska pris är Sonny Jansson i S:t Matteus församling och Karin Runow i Sollentuna församling.

Bild: Magnus Aronson.

Priserna delades ut lördagen den 3 februari i Gustaf Vasa kyrka i samband med årets Jubilatekonsert.

Juryns motivering:
Sonny Jansson får Cecilapriset för att han i Luthers anda, som kör- och orkesterdirigent bygger broar mellan kyrka, tonsättare och lärosäten. Med konstnärlighet, kreativitet och djupt rotad övertygelse inspirerar han amatörer och professionella  i vetskap om att ett plus ett alltid är mer än två.

Karin Runow får Ceciliapriset för att hon i Luthers anda är en skapande kyrkomusiker och tonsättare med fokus på barnen. En inspirerande kulturbärare och folkbildare med fötterna på jorden och hjärtat i evangeliet.

De belönas för Luthermusik

Kyrkomusikerna Sonny Jansson i Sankt Matteus och Karin Runow i Sollentuna får årets Sankta Ceciliapris. Priset delas ut av stiftsdirektor Fredrik Lidé på Jubilatekonserten i Gustaf Vasa kyrka den 3 februari.

Sonny Jansson arbetar i Sankt Matteus kyrka och leder bland annat symfoniorkestern där. Han gick på Framnäs folkhögskola och har studerat orgel- och kördirigering bland annat i Paris. Han har examen i dirigering från kungliga musikhögskolan.

-Jag är oerhört stolt över att få ta emot ett pris som är nominerat av medarbetare och kollegor, säger Sonny Jansson.

Sonny Jansson är en av initiativtagarna till Evensong och har verkat för samarbeten bland annat med Edsberg, Birkagården och Lilla akademin. Det senaste året har Sonny Jansson arbetat med ett uruppförande av Sven-David Sandströms Luthersymfoni som framförts bland annat i Storkyrkan.

Pristagarna får 20 000 kronor var.

S:TA CECILIAPRISET

Priset instiftades av Stockholms stift 1992 och delas ut till någon som på ett förtjänstfullt sätt verkar för kyrkomusiken i Stockholms stift. Nominerar gör arbetskamrater eller församlingsbor.

För mer information kontakta

Sonny Jansson, Dirigent