Second hand och Café Knuten

En plats för fynd och goda möten!

Märsta pastorat driver en butik med Second hand och café under Valsta kyrka, Bragegatan 3. Här var förut ett dammigt arkiv men nu är lokalerna fyllda med liv och rörelse.

Här arbetar personalen för att det ska bli en plats för fynd och goda möten. Genom butiken bidrar Svenska kyrkan till ett hållbart samhälle där saker återanvänds och tas tillvara. Samtidigt skapas en växtplats för människor genom praktikplatser och volontärplatser. Pengarna som kommer in används till socialt arbete i Märsta pastorat.

Många människor vill engagera sig för andra människor och i det här projektet kan vi erbjuda ännu fler meningsfulla uppgifter.

lämna dina prylar hos oss

Själva idén med butiken är att kyrkan tar emot begagnade saker och sedan säljer dem vidare. Vem som helst kan komma till Valsta kyrka och lämna in textilier, porslin, glas, prydnader, kläder, skor, tavlor, mm.

-Vi undanber oss dock böcker och möbler, säger butikens föreståndare Ban Alazawi. De är svårsålda och vi har inte utrymme för lagring. Titta in och se vad vi har, uppmanar hon. Vi packar upp nytt varje dag. Hittar du inget kanske det i alla fall kan smaka bra med en kopp kaffe!