Meny

Sökes: Församlingsherde till Norrsunda församling

Sista ansökningsdag 4 oktober 2020.

Som församlingsherde leder du Norrsunda arbetslag bestående av åtta medarbetare: fängelsepräst, musiker, fritidsledare, husmor, vaktmästare, lokalvårdare samt bibliotekarie. 

Pastoratets fyra församlingar har ett nära samarbete och du är en självklar del av ledningsgruppen. 

Pastoratsövergripande samordnings- och visionsarbete kring kyrkans fyra grunduppgifter är en viktig del i tjänsten. Ett särskilt utvecklingsansvar för uppgiften mission ingår i din tjänst; Hur kommunicerar vi tro i en föränderlig tid? Hur kan uppgiften mission bli pusselbiten som får fler att känna att kyrkan är relevant och viktig? Du har också ett utvecklingsansvar för pastoratets arbete med ACT Svenska kyrkan.

Församlingsherdarna i pastoratet har ett visst budgetansvar samt delegerade arbetsmiljöuppgifter. I Norrsundas församlingsråd är du prästerlig ledamot på kyrkoherdens uppdrag och du ansvarar för församlingens kyrkvärdar. 

Som arbetsledare behöver du:

  • vara trygg, strukturerad med god samordningsförmåga  
  • vara en duktig administratör som planerar, organiserar och prioriterar ditt eget arbete på ett hållbart sätt
  • grundläggande kunskaper i arbetsgivarfrågor 
  • kunna uttrycka dig väl på svenska i såväl tal som skrift

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet och vi är intresserade av vad du kan bidra med hos oss. Tidigare erfarenhet av arbetsledning är meriterande. För att ta sig till våra kyrkor och verksamheter krävs körkort och tillgång till bil. Precis som övriga medarbetare är du anställd i pastoratet. För att komma i fråga för tjänsten behöver du självklart vara prästvigd enligt Svenska kyrkans ordning.

Märsta pastorat ligger i Sigtuna kommun mitt mellan Uppsala och Stockholm. Cirka 35 700 invånare bor i pastoratet. Norrsunda församling ligger strax sydväst om Arlanda där tätort möter landsbygd. Tätorten består främst av Rosersberg med villastad och växande industriområde samt Anstalten Storboda och Rosersbergs slott. Landsbygden består av Skånela socken där även Skånelaholms slott är beläget. Församlingen har två medeltida kyrkor, Norrsunda och Skånela kyrka samt en församlingsgård där det ofta firas gudstjänst och mässa i Stora salen som då fungerar som gudstjänstlokal. I församlingsgården finns ett kommunalt bibliotek inhyst i Svenska kyrkans lokaler med deltidsanställd bibliotekarie och ett gott samarbete mellan kyrka och kommun. 

Välkommen med din ansökan!


Tjänstgöringsgrad: 100 %

Tillträde: Så snart som möjligt 

Lön: Lön enligt avtal. Vi tillämpar individuell lönesättning

Ansökan: I ansökan förväntar vi oss CV och personligt brev. Ansökan skickas till marsta.pastorat@svenskakyrkan.se  Märk ansökan ”Församlingsherde Norrsunda”. 

Sista ansökningsdag: 2020-10-04

Kontaktpersoner

Kyrkoherde Annika Liljebo Delebeck, tel 08-594 408 61, annika.liljebo.delebeck@svenskakyrkan.se 

Kanslichef Anna Antesten, tel 08-594 408 51,
anna.antesten@svenskakyrkan.se 

Församlingsrådets ordförande Rune Holmberg, tel 073-398 05 23, rune.holmbg@gmail.com 

Fackliga kontaktpersoner 

KyrkA: Johan Lautmann, tel 018-39 50 14, johan.lautmann@svenskakyrkan.se

Vision: Claes-Håkan Jansson, tel 070-214 50 50, claes-hakan.jansson@svenskakyrkan.se