Konsert: Jan Allans ”Trio Cor Ona”

Afternoon tea 3 oktober 16.30 i Skånela kyrka, Jan Allans ”Trio Cor Ona” botaniserar i svensk musik.

Konsert med Jan Allans ”Trio Cor Ona” – Vackert, svängigt och spännande med lekfull jazztrio som fokuserar på repertoar av svenska kompositörer såsom Lars Gullin, Georg Riedel, Bengt Hallberg och Reinhold Svensson.

Jan Allan, trumpet
Jan Allan är en av de absolut största inom svensk jazz. Genom åren har han spelat med de allra flesta, från Monica Zetterlund och Arne Domnerus till Hasse & Tage. Hans trumpetstil är något fullständigt unikt, en upplevelse att höra.

Fredrik Olsson, gitarr
Fredrik Olsson är mycket verksam inom svenskt jazzliv och och tillbringar en stor del av året på turne med The Glenn Miller Orchestra, Scandinavia. Han har de senaste åren spelat både i Sverige och USA med det egna bandet New York Jazz Exchange. 2011 medverkade han på saxofonisten Sean Nowells CD Stockholm Swingin’ som valdes till en av årets främsta jazzinspelningar i tidningen Jazz Times.

Mats Dimming, kontrabas
Mats Dimming är verksam i ett stort antal konstellationer; The Great Learning Orchestra, Martin Hederos och Arne Forsén för att bara nämna några. Han har turnerat i Europa, USA och Kina. 2018 släppte han solobasskivan Gunilla.

Konserten avslutas med andakt. Präst: Sara Waldenstad. Därefter serveras te.

Fri entré.

(Pga coronarestriktioner är antalet deltagare begränsat)