Begravning

Den kristna riten för att säga farväl och tacka för en människa är en gudstjänst. I begravningsgudstjänsten överlämnar vi den döde till Gud.

I Märsta pastorat kan vi ordna begravningsgudstjänster i alla våra kyrkor.
Det mest vanliga är dock att ceremonin hålls i Husby-Ärlinghundra kyrka, eftersom det där finns en stor kyrkogård.

Begravningstider finns på onsdagar, torsdagar och fredagar.

Kyrkogårdsförvaltningen ansvarar för begravningsverksamheten. Verksamheten finansieras av begravningsavgiften som alla betalar, oavsett om man tillhör en kyrka eller inte.

I anslutning till Husby-Ärlinghundra församlingshem finns en vacker ceremonilokal där borgerliga och kyrkliga begravningar kan förättas.

Vill du boka en begravning eller har andra kyrkogårdsärenden

Ring Lena Strandberg, administrativ assistent, kyrkogårdsexpeditionen
08-594 408 45 eller e-posta.

Läs mer om begravning och sorg på Svenska kyrkans hemsida.

Catering

Husmor Ulrika och hennes team på Prästgårdens catering hjälper dig gärna med maten till samkvämet. All mat lagas från grunden och det finns mycket gott på menyn. De erbjuder bland annat buffé, landgångar, soppa och smörgåstårta.

Självklart kan du få kaffe, kakor och tårtor också. Har du speciella önskemål är du välkommen att höra av dig så försöker de att hjälpa till.

Du kan också välja enbart dukning och servering om du själv önskar hålla med maten.

Klicka här för att se hela menyn och priserna (pdf-fil). I priset ingår även personal som dukar fram, serverar och återställer lokalen efteråt. De håller med vita dukar, ljus och säsongens växter eller blommor på borden samt presentbord med duk, ljus och blommor.

Ta gärna kontakt med Ulrika på tel 073-340 96 02 eller e-posta till Prästgårdens catering.