Other languages with Google Translate

Use Google to automatically translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Prata med oss

Kontakt

Svenska kyrkan, Märsta pastorat Besöksadress: Bragegatan 3, 19553 Märsta Postadress: Box 3007, 19503 MÄRSTA Telefon:+46(8)59440840 E-post till Svenska kyrkan, Märsta pastorat

Jourhavande präst

Kyrkan kan hjälpa dig. Akut samtals- och krisstöd.

Begravning

Den kristna riten för att säga farväl och tacka för en människa är en gudstjänst. I begravningsgudstjänsten överlämnar vi den döde till Gud.

I Märsta pastorat kan vi ordna begravningsgudstjänster i alla våra kyrkor.
Det mest vanliga är dock att ceremonin hålls i Husby-Ärlinghundra kyrka, eftersom det där finns en stor kyrkogård. Kyrkogårdar finns vid alla Märsta pastorats kyrkor, utom Valsta kyrka och Märsta kyrka.

Begravningstider finns på onsdagar, torsdagar och fredagar.

Kyrkogårdsförvaltningen ansvarar för begravningsverksamheten. Verksamheten finansieras av begravningsavgiften som alla betalar, oavsett om man tillhör en kyrka eller inte. 

I anslutning till Husby-Ärlinghundra församlingshem finns en vacker ceremonilokal där borgerliga och kyrkliga begravningar kan förättas. 

Söker du efter persons gravplats ligger, använd söktjänsten: www.finngraven.se. Det är en sökfunktion som erbjuder alla intresserade att hitta gravsatta och grav-platser på kyrkogårdar runtom i Sverige, och i det här fallet inom Märsta pastorat.

Vill du boka en begravning eller har andra kyrkogårdsärenden

Ring Lena Strandberg, administrativ assistent, kyrkogårdsexpeditionen
08-594 408 45 eller e-posta.

Läs mer om begravning och sorg på Svenska kyrkans hemsida.

Catering

Husmor Ulrika och hennes team på Prästgårdens catering hjälper dig gärna med maten till samkvämet. All mat lagas från grunden och det finns mycket gott på menyn. De erbjuder bland annat buffé, landgångar, soppa och smörgåstårta.

Självklart kan du få kaffe, kakor och tårtor också. Har du speciella önskemål är du välkommen att höra av dig så försöker de att hjälpa till.

Du kan också välja enbart dukning och servering om du själv önskar hålla med maten.

Klicka här för att se hela menyn och priserna (pdf-fil). I priset ingår även personal som dukar fram, serverar och återställer lokalen efteråt. De håller med vita dukar, ljus och säsongens växter eller blommor på borden samt presentbord med duk, ljus och blommor.

Ta gärna kontakt med Ulrika på tel 073-340 96 02 eller e-posta till Prästgårdens catering.