Ett minesbord med blommor, ljus och fotografi över den avlidne.
Foto: Alex&Martin/IKON

Begravning

Den kristna riten för att säga farväl och tacka för en människa är en gudstjänst. I begravningsgudstjänsten överlämnar vi den döde till Gud.

I Märsta pastorat kan vi ordna begravningsgudstjänster i alla våra kyrkor.
Det mest vanliga är dock att ceremonin hålls i Husby-Ärlinghundra kyrka, eftersom det där finns en stor kyrkogård. Kyrkogårdar finns vid alla Märsta pastorats kyrkor, utom Valsta kyrka och Märsta kyrka.

Begravningstider finns på onsdagar, torsdagar och fredagar.

Kyrkogårdsförvaltningen ansvarar för begravningsverksamheten. Verksamheten finansieras av begravningsavgiften som alla betalar, oavsett om man tillhör en kyrka eller inte. 

I anslutning till Husby-Ärlinghundra församlingshem finns en vacker ceremonilokal där borgerliga och kyrkliga begravningar kan förättas. 

Söker du efter vart en persons gravplats ligger, använd söktjänsten:  http://webbkarta.agrando.se/. Det är en av flera sökfunktioner som erbjuder alla intresserade att hitta gravsatta och gravplatser på kyrkogårdar runtom i Sverige.

Vill du boka en begravning eller har andra kyrkogårdsärenden

Ring Lena Strandberg, administrativ assistent, kyrkogårdsexpeditionen
08-594 408 45 eller e-posta.

Läs mer om begravning och sorg på Svenska kyrkans hemsida.

prästgårdens Catering

Skepptuna prästgård Foto: Johan Nilsson

 

Klicka här för att se hela menyn och priserna (pdf-fil). I priset ingår även personal som dukar fram, serverar och återställer lokalen efteråt. De håller med vita dukar, ljus och säsongens växter eller blommor på borden samt presentbord med duk, ljus och blommor.

Ta gärna kontakt med Ulrika på tel 073-340 96 02 eller via e-post till: marsta.prastgardenscatering@svenskakyrkan.se