Foto: Carola Boqvist

Församlingsbladet

Läs gärna vår församlingstidning digitalt här! Den kommer ut med 4 nummer per år och delas ut i brevlådan till alla som bor i Mariestads församling.

Församlingsbladet 2022

Många tidningar av Församlingsbladet nr. 1, 2022 ligger på varandra.

Församlingsbladet nr. 1, 2022

Årets första församlingsblad har temat "Spero" och bjuder bland annat på en djupdykning i vår verksamhet med samma namn. Det finns också en intressant intervju med församlingspedagog Ulrika och så har du möjlighet att läsa om de olika gravplatser som finns och vad som ingår i ditt medlemskap i Svenska kyrkan. Trevlig läsning önskar Mariestads församling!

Bild av framsidan på tidningen Församlingsbladet, nummer 2,  2022

Församlingbladet nr. 2, 2022

Årets andra församlingsblad har temat "Barn och ungdom" och bjuder bland annat på en djupdykning i våra verksamhet med samma namn. Det finns också en intressant intervju med Robin och Håkan från Kyrkogårdsförvaltningen och så har du möjlighet att läsa om vår konstvecka under vecka 26. Naturligtvis finns det jättemycket mer intressant information på de 28 fullspäckade sidorna! Trevlig läsning önskar Mariestads församling!

Församlingsbladet 2021

Glad och ljus bild på Ellen Hallström Andersson med huvudrubrik allt ljus på Ellen.

Församlingsbladet nr. 4, 2021

2021 års sista församlingsblad innehåller en hel uppsjö av intressanta intervjuer och reportage! Vad sägs om att följa med kyrkomusiker Eva Lindholm en dag på jobbet, eller läsa mer om vår ungdomsassistent Ellen?! Trevlig läsning önskar Mariestads församling!

Församlingsbladet nr. 3, 2021

Årets tredje nummer av Församlingsbladet har temat "Att välja". Det är ett fullspäckat nummer med intervjuer, Kyrkovalsinformation, program för Kultur- & Skördefesten och mycket annat intressant! Trevlig läsning önskar Mariestads församling.

Församlingsbladet nr. 2, 2021

Årets andra nummer av Församlingsbladet har temat "Förväntan" och vad passar bättre än det så här i försommartid?! Läs om vår nya pastorsadjunkt, vad det innebär att vara konfirmand, eller om Janett och Caroline i vår artikelserie "En dag på jobbet". Du får också information om Kyrkovalet och de olika nomineringsgrupperna samt en massa annan spännande läsning. Trevlig sommar önskar Mariestads församling!

Församlingsbladet nr. 1, 2021

Årets första nummer av Församlingsbladet har temat ”Glädje". Följ med vår kyrkvaktmästare Sonny i den nya reportageserien "En dag på jobbet" och läs om glädjeämnena dop och bröllop. Få trädgårdstips av Janett och Caroline och skanna QR-koden för vårens bästa musikspellista! Trevlig läsning önskar Mariestads församling.

Församlingsbladet 2020

Församlingsbladet nr. 4, 2020

Fjärde numret av Församlingsbladet 2020 har temat ”Strålande stjärna". Det är ett fullmatat nummer med allt från prästintervju till julbakstips och recept. Trevlig läsning önskar Mariestads församling.

Församlingsbladet nr. 3, 2020

Tredje numret av Församlingsbladet 2020 har temat ”Våga tro”. Det är också en ny redaktör vid spakarna: Kommunikatör Carola Boqvist. Trevlig läsning önskar Mariestads församling.

Vårbladet 2020

När materialet gick in i tryckpressarna visste vi inte vilka följder Coronapandemin skulle få. De flesta verksamheter och gudstjänster som presenteras i tidningen är pausade.

VårBladet 2019

Tema: Korset–skärningspunkt