Neonskylt i rött med texten on air
Foto: Michi S/Pixabay

Podcast

Här har vi samlat olika podcasts som vi hoppas att du skall tycka om och ha nytta av.

En podcast – även kallad podradio eller podd – är ett smart och enkelt sätt att prenumerera och lyssna på ljud via nätet. Det är ungefär som radio, men du väljer själv när, var och hur du lyssnar. Och du har möjligheten att få automatiska uppdateringar så fort det kommer nya program.

Podcastprogram skiljer sig från vanliga radioprogram på det sättet att de inte tillhör en viss ”kanal”. Vem som helst kan spela in en podcast och göra den tillgänglig för andra. Så det betyder att vi idag kan lyssna på miljontals program om alla sorters ämnen från hela världen!

Hur funkar det?
Du kan använda din smartphone, läsplatta, dator eller mp3-spelare för att lyssna på poddar. Antingen laddar du ner podden till din enhet eller så kan du streama den, så länge du har en stadig internetuppkoppling. För att kunna hitta, ladda ner och streama poddar behöver du ett podcastprogram eller en app. Exempel på detta är Itunes eller Spotify.

Åke Bonnier i Skaraborgspodden

Hör vår biskops medverkan!

Ärkebiskop Antje Jackelén och Margaux Dietz intill står intill varandra och ler mot kameran.

Prata till punkt med ärkebiskopen

Lyssna på ärkebiskopens podcast där hon samtalar med en utvald gäst om existentiella frågor, kristen tro, och det goda samhället. Här tillsammans med influencern Margaux Dietz.

Ny podcast från Svenska kyrkan: Herre Gud – jag är förälder!

En podcast om trygghet och anknytning med Mats Ekerbring och Peter Kempe från Svenska kyrkan. Sju avsnitt om hur du som förälder stärker relationen till ditt barn och skapar en djupare förståelse för hur du tolkar ditt barns känslomässiga behov av trygghet, tröst, stöd och utforskande. Du hittar podcasten ”Herre Gud – jag är förälder!” på Spotify, Soundcloud och här på webben.